Strona główna tvp.pl

Znajdujesz sie w wątku: Uwagi techniczne i realizacyjne do programu

gaineReree (2010-07-08 06:16:52)

hello everyone just joined here want to say hi !
i m glad to join here hope i make good friends,learn something and give something back to community !
regards

Rio (2010-06-14 22:35:57)

Wywalić na zbity pysk dźwiękowca. Czy Wy nie macie słuchu. Zgroza...

Lionfish (2010-06-14 22:04:00)

Panie redaktorze LIS !!!
Czy nie ma w TVP2 technika, który ustawił by prawidłowo mikrofony? Teraz nie słychać red. Lisa a słychać marszałka Komorowskiego. Tak jest w każdym programie, że któryś mikrofon słabiej słychać.

keruzam1962 (2010-05-31 22:42:56)

TO O CZYM PISZECIE TO NIE WADY TECHNIKÓW TYLKO ZAMIERZONA MANIPULACJA. NP. LIS PIĘKNIE "SŁYSZALNY" A NP. JEGO ROZMÓWCA - PREMIER LEDWO CO? JAKĄ TO DAJE PRZEWAGĘ I JAK LIS LEPIEJ WYPADA NA TAKIM TLE. A JAK WSZYSCY WIEMY AMBICJI POLITYCZNYCH NIE UKRYWA. JEŻELI MACIE PODOBNE ODCZUCIA TO PISZCIE - MOŻE TO COŚ DA.

maciek (2010-04-19 23:31:20)

I jak Lis, odgryzles juz ten jezyk?
Bo cos cicho siedzisz ostatnio?

WEJ (2010-03-14 05:14:27)

Powtorze com napisal wczesniej.
Lis brylujacy po salonach i piejacy o zasadach dobrego wychowania i zachowania szczegolnie w branzy politykow, o tym przyzwoitym zachowaniu zapomnial przy okazji tego co sam robi.
NIKT mu nie zabroni wyjasnic na tym forum tym wszystkim ktorzy tu zagladaja, ze nastapil koniec zabawy i internetowe wydanie popisow Tomasza Lisa jest przeszloscia.
To niewielki wysilek, ale wyglada na to ze zbyt wielki dla medialnego CELEBRYTY.
Lis czesto powoluje sie na zwyczaje mediow amerykanskich, ale medialny gwiazdor z amerykanskiej tv bylby skonczony, gdyby olewal w Lisowy sposob widzow. Tam kazda zmiana dotyczaca widza jest znana wczesniej, bo nikt nie pozwoli sobie na robienie widza, czy sluchacza w bambuko.
Ale co tu wydziwiac. Skoro od tych kilkuset ludzikow, ktorzy sie tu pojawiaja wazniejsze sa wokalne popisy u Zakowskieko.

Globetrotuar (2010-03-13 09:20:23)

Renato, uwagi o jakosci zglaszaj do TVP, a nie placz na stronie Lisa.
Lis w internecie umarl 25 stycznia dokladnie z ostatnim 79 odcinkiem "Lis na Zywo'.

renata (2010-03-11 12:19:28)

Prawie w każdym programie są kłopoty z mikrofonami. Najczęściej jeden z gości jest niesłyszalny. Jest to denerwujące w odbiorze.Czy nikt z techników nie zauważył tego dotychczas? Ogólnie program na poziomie.

wojt2 (2010-03-04 22:24:51)

HALO!!!!!!!!! A D M I N I S T R A T O R !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!OBUDZ SIE I NAPISZ CO Z TA STRONA?????????????????????????????????????????

globetrotuar (2010-03-03 07:56:46)

Odcinek 79 jest dostepny od 25 stycznia i po tej dacie nie ukazal sie zaden nowy odcinek Lisa na jego stronie. Jest juz Marzec 2010 i Olympiada w Vancouver przeszla do historii, tak jak program Tomasza Lisa w internecie.

opo (2010-03-02 18:22:07)

Uwaga! Odcinek z 25.01.2010r. juz jest dostepny! Milego ogladania!- administracja

WEJ (2010-02-28 05:24:59)

obywatel Lis juz sie zrobil taki celebryta, ze maluczkich moze miec w ..duzym powazaniu.
Po co ma sie meczyc jakimis wpisami o zakonczeniu, badz zawieszeniu zabawy.
Lisowi wystarczy, ze sie pomadrzy na TOKu u Zakowskeigo i poprawi w gazetkach wyglaszajac swiatle uwagi o niewlasciwym zachowaniu internautow.
Hipokryzja i pajacowanie pod publiczke szybko zmienia sie tabloidowy sciek.

tomekk (2010-02-26 16:11:30)

Witam! Może najwyższy czas podjąć temat pieniędzy na badania chętnych do BANKU DAWCÓW SZPIKU KOSTNEGO. Po śmierci Agaty Mróz robiło się wielkie halo, a teraz wróciliśmy do rzeczywistej szarej polskości. Mamy już praktycznie 3 miesiąc roku 2010-go a gdzie się zadzwoni to nie mają jeszcze pieniędzy z ministerstwa. Aż człowiekowi odechciewa się ciągle dzwonić i pytać czy można już przyjechać na badania. Szara rzeczywistość

Globetrotuar (2010-02-26 10:05:32)

Najwyzszy czas, by Tomasz Lis przestal udawac, ze nie ma sprawy i wyraznie powiedzial dlaczego jego program "Tomasz Lis na Zywo" nie jest umieszczany na jego stronie internetowej.

Zbycho (2010-02-25 20:43:54)

Tomaszu twoje programy to same kłamstwa ułożone przez wizerunkowych PO.Opuść TVP bo jesteś oszustem z PO.

globetrotuar (2010-02-24 08:59:35)

PANIE REDAKTORZE, JEZELI PAN ZAKONCZYL NADAWANIE SWOJEGO PROGRAMU "LIS NA ZYWO" NA SWOJEJ STRONIE INTERNETOWEJ, TO NIE MA ZADNEGO SENSU, BY TAKA STRONA ISTNIALA I TO WLASNIE POD TAKIM TYTULEM.

Marta (2010-02-22 22:02:47)

Panie Tomaszu, kiedy Wy k%#$%#$wa nagłośnicie w końcu porządnie ten Pana program. Już z szósty raz z rzędu przysiadam się do obejrzenia Pana programu i krew mnie zalewa jak słyszę, że Pan jest nagłośniony dobrze, część gości również, ale zazwyczaj gość po Pana lewej stronie to MASAKRA!!!! Czy tam nie macie kogoś, kto choć czasem zwróci uwagę na to jak to wszystko słychać ?

Panie Tomaszu, niech sie pan nie wstydzi i umiesci swoj program (2010-02-19 10:09:18)

Dla "Tomasza Lisa Na Zywo" tylko korzysci. Rozglos na calym swiecie a nie tylko w skansenie TVP

Problem polega na tym, ze idioci zTVP wymyslili... (2010-02-19 09:23:50)

Problem polega na tym, ze idioci z TVP wymyslili, ze wystarczy strona internetowa telewizji a nie strona Tomasza Lisa. Kierownictwo TVP dobrze wie, ze strona internetowa tvp nie funkcjonuje nigdzie na swiecie poza Polska, i byc moze jeszcze krajami UE. Od kilku lat TVP ma problemy z jakimis licencjami i nawet zakichanej reklamy nie mozna zobaczyc na stronie TVP.
PYTANIE JEST DO TOMASZA LISA, Czy jest swiadomy, ze po zniknieciu jego programu z jego strony internetowe pozbawil sie widowni z USA, Kanady i Australii, by wymienic tylko najwieksze skupiska Polakow.
PANIE REDAKTORZE, jaki jest problem umieszczenia panskiego programu na panskiej stronie internetowej????????????

ja (2010-02-13 00:53:31)

ta strona jest nieaktualizowana , czyli nikt tego nie czyta. poziom gabonu

art (2010-02-12 00:38:26)

a gdzie dwa ostatnie odcinki ???

Zainteresowany (2010-02-10 14:30:36)

Pisałem o tym w komentarzu pod ostatnim odcinkiem umieszczonym na tej stronie, napiszę i tutaj. Z reguły oglądam Tomasza Lisa na żywo w TVP, ale niestety ostatnich dwóch odcinków nie widziałem. Tak się składa, że to były jedne z lepszych programów. Czy jest możliwość umieszczenia ich w Internecie, czy już nie będzie można oglądać odcinków programu "Tomasz Lis na żywo" w tym miejscu?

opo (2010-02-10 11:06:55)

No wlasnie, co jest czyzby od teraz trzeba bylo placic na stronie tvp zeby obejrzec program...?

AA (2010-02-09 19:39:30)

A może by tak umieścić w necie nowsze odcinki niż styczniowe????!!!!

koka (2010-02-04 19:05:52)

proszę zmienić dzwiękowca albo przynajmniej niech się ktoś przyłoży do odpowiedniego przypięcia mikrofonów uczestnikom programu. Naprawdę ciężko słuchać gdy ktoś wręcz krzyczy a drugi mówi szeptem - chyba że telewizja publiczna nie potrafi tego zrobić

edi (2010-01-18 22:13:02)

Widzę że nie tylko ja widzę problemy z dźwiękiem od kilku przynajmniej programów. Jak nie możecie zmienić dźwięku to zmieńcie dźwiękowców.

Marcin (2009-12-30 12:47:21)

Szanowny Panie,

mam nadzieję, że Pan spogląda od czasu do czasu na ten wątek forum. Piszę, ponieważ nie wiem jak inaczej można z Panem nawiązać kontakt.
Jestem przedstawicielem organizacji pozarządowej, działającej na rzecz rozwoju społeczeństwa obywatelskiego w Tarnowie. Pracujemy z młodzieżą, organizujemy warsztaty, debaty i inne. Chcemy zaszczepić w młodzieży szacunek do autorytetów, do Polski. Chcemy by, by termin "społeczeństwo obywatelskie" nie był jedynie sloganem. Stąd pomysł na przedsięwzięcie związane ze stworzeniem w Mieście Tarnowie - Ligi Debatanckiej, gdzie młodzież debatując w stylu oksfordzkim spierała by się na argumenty. Spór toczony wg ściśle określonych reguł, wolny byłby od mało kulturalnych kłótni jakie często oglądamy w TV.
Chcemy, aby każda szkoła ponadgimnazjalna w mieście posiadała swoją reprezentację (podobnie jak w koszykówkę , siatkówkę) "debatowiczów".
Jak już wspomniałem - to pomysł, pomysł w którym Widzę Pana osobę jako autorytet patronujący w pewien sposób przedsięwzięcie.
Ja wiem, że ma Pan przeciwników i zwolenników, zaliczam się do tych drugich :)
Jeden z Pana gości, choć generalnie się z niem nie zgadzam, powiedział, że jest Pan arystokracją wśród dziennikarzy - tu akurat zgadzam się z tym panem.
BARDZO Pana proszę o podanie sposobu nawiązania jakiegokolwiek kontaktu.
Serdecznie pozdrawiam, życząc z okazji Świąt i nadchodzącego Nowego Roku, zdrowia i spokoju dla Pana i Rodziny oraz wytrwałości w "byciu arystokratą" :)
Marcin Lewandowski

jurek-jar (2009-12-21 22:28:56)

fatalna realizacja dźwięku, osoby dyskutujące i siedzące po lewej stronie Pana Tomka są wyraźnie słabiej słyszane.

kolejny głos w sprawie dźwięku... (2009-12-21 22:03:07)

Dlaczego Tomasz Lis ma mikrofon dużo ciszej niż jego gość? To jest nie do wytrzymania! Albo nie będę słyszała jednego albo będę słyszła bardzo głośno drugiego. Przez to kompletnie nie da się oglądać... I ten problem jest już od dawna..

Widz (2009-12-18 02:42:26)

Witam.
Czy jest możliwość oglądać program na pełnym ekranie?
Dziękuje.

Magda (2009-12-07 21:31:23)

Ja mam sugestie co do strony internetowej. Zajrzałam na stronę, żeby dowiedzieć się, kto będzie gościem w dzisiejszym programie i okazuje się, że to nie takie łatwe. Trochę mnie to dziwi.

Kibic (2009-11-20 09:21:21)

Witam jestem oburzony Pana zachowaniem w programie CO Z TA POLSKA na temat kibicow Legii co krzyczeli JESZCZE JEDEN ,Panie Tomaszu czemu Pan nie spytal sie swojego szefa Pana Waltera co odpowiedzieli dzialacze Legii na to zeby uczcic minuta ciszy zasluzonego kibica Legii ktory zmarl pare dni wczesniej ,wie PAN jak byla odpowiedz ? CO NAS TO OBCHODZI !!!tak Panie Tomaszu to byla odpowiedz ,czemu Pan o tym nie wspomnial tylko widac jednostronnie ze Pan najezdzal na kibicow naprawde lubie Pana ogladac programy ale tylko wtedy gdy jest Pan po obu stronach .

The Bit. (2009-11-17 01:06:14)

Jedni krzyczą, dródzy probóją spokojniej rozmawiać... Od tajemnica dzwięku słyszanego rozwiązana.

Nic nie słychać (2009-11-16 22:11:44)

Widzę że od kilkunastu tygodni nic się nie dzieje z dźwiękiem u Pana Tomasza.

Rafał (2009-11-16 21:54:17)

Dlaczego od kilku jesli nie kilkunastu programów cały czas jest problem z dźwiękiem? Jedni goście są niesłyszalni, inni z kolei bardo głośno. W najnowszym progarmie dziwnym trafem głośno był Kurski natomiast pan z PO w ogóle jest niesłyszalny. Czy ktoś to czyta? Niemożliwe że nikt tego nie zauważył, to jest jakieś celowe działanie.

Aldona Mucha (2009-11-02 22:48:55)

jestem niesłysząca .Marzę ,by do programu Pana Tomka L. był TX -tak ,jak w progr. Sprawa dla reportera P. E.Jaworowicz-mozna było ...może i ja tu sie doczekam ,bo programy p.T. L. sa niezwykle ciekawe,inspirujace.Z wyraz. szacunku.

Ja (2009-10-31 20:23:51)

Witam jak mozna sie skontaktowac z administratorem forum?

mx (2009-10-12 21:55:54)

co jest z tym przegłaszanim mikrofomów dla POWCÓW ..??? zawsze maja głosniejsze mikrofony.bardzo mnie to zniecheca do ogladania lisowatego programu.;(.

moderator (2009-09-28 21:10:08)

tak, ja mam uwage co do programu; powinien zniknąć z ekranu :D

słupszczanin (2009-09-21 22:16:36)

Dlaczego w ramach wypowiedzi o tarczy w redzikowie jeden z zaproszonych marudzi cos o aqua parku ze ma byc cos tam zbudowane.. zupełnie nie wie o czym mówi, wiec nie powinien sie wypowiadac. Basen z elementami aqua parku, kregielnia i krioterapia solarium i siłownia sa na wykonczeniu prac. Mógł by sie dowiedzic co sie dzieje w miejscowosci zamiast mowic głupoty na zywo i mamic ludzi ktory musza to ogladac.

POZDRAWIAM

NAdl coś nie tak z dźwiękiem (2009-09-21 21:52:02)

Wakacje już minęły a ja nadal widzę że dźwiękowcy w TVP nic nie zrobili z tym problemem. Szkoda gadać. Bojkotujmy ten program

obserwator (2009-06-22 22:29:00)

Czy ktoś w ogóle czyta to forum. Mam nieodparte wrażenie że jest to celowe działanie na szkodę pana Tomasza. Dźwiękowcy robiący ten program chyba stracili słuch, czas do laryngologa. Tego się nie da oglądać, o ile pan Tomasz i jego prawa strona grzmią jak armaty to po lewej kompletnie nic nie słychać. Mogli by chociaż zrobić wersję dla głuchoniemych, chociaż oni by skorzystali.

kolejny głos w sprawie dźwięku (2009-06-22 22:09:13)

Jestem kolejnym widzem, który chętnie oglądałby Pański program, ale niestety jest to wprost niemożliwe ! Jedna strona jest zupełnie niesłyszalna. Człowiek się wysila, żeby cokolwiek z dyskusji wyłuskać, ale po takim seansie ma się już dosyć na cokolwiek ...
Bardzo proszę, w imieniu wielu (jak widzę, o poprawę jakości dźwięku. Może osobom odpowiedzialnym za dźwięk należałoby nieco mocniej zaakcentować problem, przecież pan, Panie Tomaszu, potrafi ustawić swoich współpracowników ;-) Pozdrawiam i liczę na reakcję w w/w sprawie.

mik (2009-06-15 22:13:21)

Czy redaktor Lis mógłby umyć włosy, bo obrzydzenie bierze jak się patrzy na prowadzacego z fryzura wysmarowaną łojem.

student (2009-06-08 21:53:23)

Czy ktoś z redakcji czyta to forum? Od kilku tygodni internauci piszą, że bardzo słabo słychać zaproszonych gości. Redaktor Lis ma głos dość donośny i słychać go bez problemu, natomiast gościa zaproszeni niestety są nie słyszalni.

Anonim/lat22 (2009-06-02 08:27:53)

Po wczorajszej emisji programu stwierdziłem że kulturalnie było by częstować zaproszonych wodą w postaci szklanek stojących, czy to na stoliku między fotelami , czy obok.To naprawdę nie kosztuje , a żenujące jest jak 3 panów siedzi,oblizuje się i mlaszcze do mikrofonu.To ma być rozmowa a nie kara w postaci odwodnienia.
Po drugie , zgodzę sie że praca dźwiękowca pozostawia wiele do życzenia.Choć muszę pochwalić że dnia 01.06.2009r to jest Dnia Dziecka z dźwiękiem było ok.Gorzej z pracą kamery , która widziałem miała drobne problemy z "dojazdem".

Poćwiczcie Panowie trochę takie rzeczy.To wasze studio,wasz sprzęt,wasz moment..

To chyba wszystko.Dziękuję.

Leszek (2009.06.1 :22:23.00) (2009-06-01 22:24:05)

Wstyd i kompromitacja ż tacy ludzie jak Palikot reprezentują nas w Sejmie!

Cezar (2009-05-29 11:36:59)

Witam wszystkich,

Dzisiaj tj. 29 maja ukazał się w Super Expresie na str. 5 bardzo ciekawy artykuł - forma listu otwartego p.t. "Uczcijmy Żydów ratujących Polaków" - autorem jest córka gen. Fieldorfa "Nila" - Maria Fieldorf-Czarska. List dedykowany jest do red. Tomasza Lisa, a właściwie do występującej w jego programie m.in. pani dr Aliny Całej z Żydowskiego Instytutu Historycznego. Nie mam zamiaru streszczać, czy przepisywać całego artykułu, ale jego zakończenie stanowiące motto jest tak ciekawe i trafne, że muszę go podać go Państwu w całości.

Autorka występuje z taką oto propozycją do Żydowskiego Instytutu Historycznego / ŻIH / : cytat - "Zorganizujmy wspólnie - Polacy oraz ŻIH - akcję upamiętniania Żydów, którzy z narażeniem życia ratowali Polaków z rąk NKWD-UB i KGB-SB w latach 1939 - 1989, szczególnie w okresie okrutnej sowieckiej okupacji Kresów, oraz w pierwszym dziesięcioleciu po wojnie. Mam nadzieję, że teren niezbędny do sadzenia drzew upamiętniających szlachetne czyny zostanie udostępniony, przez odpowiednie władze. Szlachetność i odwaga ludzka winny być zauważone i nagrodzone nie tylko przez Izrael, ale i przez Polskę. Pani / tu autorka zwraca się o p. Alin Całej - mój przypis / jako Żydówka z polskim obywatelstwem, na pewno to zrozumie. " koniec cytatu.

Zapraszam do zapoznania się z całą treścią listu. Jest to chyba jedyna taka publikacja, która tak celnie trafiająca w sedno.

p.s

A swoją drogą to p. redaktor Tomasz Lis mógłby zaprosić obie Panie do studia, a może też i p. red. Michnika, i może usłyszelibyśmy magiczne słowo "dziękuję i przepraszam" pod adresem Plaków, którzy ratowali Żydów / być może uratowali rodzinę pani dr Aliny Całej /, i pod adresem tych których to Żydzi jako pracownicy NKWD-UB zamordowali / brat A.Michnika - Stefan /.

pozdrawiam
Cezar

zebra (2009-05-27 23:50:17)

dlaczego najciekawszy program produkcji tej telewizji nie jest mozliwy do oglodania poza granicami kraju? dlaczego? dobrze obejrzalam fakty - super!
bywaj trywialny telekspresie na b.dlugo. ale Lis??? jak to obejrzec bez placenia 120 zl?

Wiktor (2009-05-26 11:38:57)

Nazwisko: Lis
Imię: Tomasz
Stanowisko: Naczelny Manipulator Kraju.

williams400 (2009-05-26 10:09:12)

Po emisji wczorajszego programu z dnia 25.05.2009 nie wytrzymalem. Dzwiek jest fatalny. Nie moge siedzieć z pilotem i ciagle zwiększac lub zmiejszać siłę głosu. To skandal.Nie ma już w TVP dzwiękowca na dobrym poziomie?
Pozdr, Panie Tomaszu.

:) (2009-05-25 23:08:15)

Wielki spisek!!! Aż strach pomyśleć kto za tym stoi :)))

twojslonik (2009-05-25 22:26:26)

To jest typowy przykład socjotechniki

twojslonik (2009-05-25 22:23:26)

Jeśli chodzi o dźwięk to nie jest sprawa przypadkowa. Zauważcie ko za każdym razem ma mocniej podkręcony głos. Ja obserwuję już to od kilku tygodni

fenix851pl (2009-05-25 14:13:38)

chciałbym się zapytać czy by nie szło podczas trwania programu dzwonić i zadawać pytania gościom.wielokrotnie miałem ochotę zadać pytanie ale niema takiej możliwości a szkoda

zwolennik programu (2009-05-18 22:06:47)

Lubię tematy, które Pan porusza, Panie Tomaszu, ale strasznie deneruje mnie PRACA WASZEGO DZWIĘKOWCA. Nienawidzę fuszery, a to jest jedyne słowo, które przychodzi mi na myśl słuchając programu "Tomasz Lis na żywo". Nie widzę proporcji pomiędzy siłą natężenia głosu prowadzącego i gości. Ludzie, dajcie spokój, nie słychac redaktora prowadzącego program. Please, zróbcie coś z tym. Jak tak dalej pójdzie, to przełączę na Sekielskiego i Morozowskiego i będę mógł w normalnych warunkach wysłuchac dialogu pomiędzy prowadzącym(prowadzącymi) i gośmi, którzy są zaproszeni. Zatrudnijcie fachowca, bo stracicie nie tylko jednego widza.

Widz (2009-05-11 22:04:34)

Czy ktoś w ogóle czyta to forum. Przecież tego się nie da oglądać. Nic nie słychać kompletnie. Kto jest odpowiedzialny w tej TV za dźwięk. Kiedy byli u laryngologa. Ludzie od miesięcy proszą o poprawę dźwięku i nic się w tej kwestii nie dzieje.

Janosik (2009-05-04 21:59:06)

Pani Tomku na litość boską, czy Pan nie może sobie zatrudnić profesjonalnego dźwiękowca- przecież to co się dzieje na wizji- a tak właściwie fonii w Pana programie karze wołać o pomstę do nieba. Słychać tylko Pana i nikogo więcej- z takiej jakości dźwiękiem to mieliśmy do czynienia kiedy teleranek budził dzieci na początku lat 90-tych, a nie w dobie telewizji cyfrowej- komentarz z sympatii nie dla przytyku:)

Romualdo (2009-03-18 11:31:56)

Grafika o liczbie oglądających program winna być bardziej czytelna i trochę dłużej wyświetlana, by mogła zagościć w świadomości oglądających.

Wiadomość o oglądalności w porównaniu z innymi programami utrwala pogląd o dużej zdolności opiniotwórczej programu, tym bardziej, iż zmieniono formułę programu "Teraz My" na mniej poważną.

Warto więc by te notowania na stałe zagościły w programie !

johan (2009-03-17 18:01:15)

dostał wczoraj instrukcje z pułtuska i nie było wyjścia

cnotliwa (2009-03-16 22:18:15)

Podpisujcie gosci uczciewie. Własnie gościcie Szymona Hołownie. Dlaczego podpisówka była nesweek, przecież on pracuje w tcn religia

strazak (2009-03-16 22:13:01)

Panie redaktorze. Ponawiam prośbę przedmówcy. Proszę coś zrobić z nagłośnieniem. Goście siedzący po Pana lewej stronie są praktycznie nie słyszani przez widzów. Pański mikrofon i gości po Pańskiej prawej stronie jest ok. Natomiast lewa strona jest fatalna.

JERONIMO (2009-03-03 10:59:15)

Panie Tomku, niech Pan coś zrobi z tym nagłośnieniem w studio. To naprawdę nie uchodzi, żeby w powarznym programie Pana lewa strona przy zabraniu głosu musi być wyciszana przez telewidzów a Pana prawa strona wogóle nie jest słyszana. Pozdrawiam

Dom (2009-03-02 22:50:25)

Tragedia.Po npierwsze - wygląd.Znów tłuste włosy Lisa.Bee.Po drugie- wyluzuj i bądź chłopie obiektywny,a nie jak POsłuszny piesek.

Romualdo (2009-02-28 18:41:45)

Proponuje obok pytania i wyników głosowania wpisywać jaka była oglądalność poprzedniego programu.
Byłby to czytelny dowód na dużą popularność programu i podkreślał wartość opiniotwórczą wśród Polaków.
Program sam w sobie by zwiększał oglądalność.

Pozdrawiam

adam (2009-02-23 22:08:26)

Wydaje się, że realizatorzy nie posiadają większej ilości mikroportów !
Teraz nie słychac pana Olejniczaka.... żenua.

imbir (2009-02-23 22:02:22)

Czy naprawdę przez tyle miesięcy nie można naprawić udźwiękowienia? Lewy mikrofon - od strony widza - jak zwykle wyciszony. Biedny Pan Petru, nie było go prawie w ogóle słychać :-(

Wolmar (2009-02-12 08:33:58)

Dżwiękowcy - do roboty. Przecież tego programu nie da się normalnie oglądać, a raczej słuchać. Czy tam nikt nie panuje nad mikrofonami i dżwiękiem przesyłanym na wizję. Nikt nad tym nie panuje i jak widać nie przejmuje się uwagami ze strony telewidzów. A ja naprawdę od przeszło 30 lat opłacam regularnie abonament telewizyjny.

T.LIS = PARTYJNY CZŁOWIEK (2009-02-09 23:12:15)

TO CO DZIŚ ZOBACZYŁEM UŚWIADOMIŁO MNIE ŻE TEN CZŁOWIEK JEST OGRANICZONY! A KOLEDZY Z "DZIENNIKA" MAJĄ RACJĘ!!!

endriu (2009-02-09 22:45:52)

administratorze !! Ty chyba nie czytasz komentarzy bo nie ma poprawy dźwięku,słychać tylko Lisa a goście są słabo słyszalni.Albo się zwolnij albo zrób coś w tym kierunku

Lem (2009-02-09 22:39:44)

Panie Lis nadal stosuje p. manipulację z głośnścią. Pana głos jest wzmocnny do przesady a głos Pana Kaczyńskiego jest słaby. Ponadto Pana stała prowokacja niedobrze świadczy o Pana dziennikarstwie. Jednak jest Pan "spalikoconym" chamem. Na domiar NIEREFORMOWALNYM. W telewizji publicznej nie chcemy tak skundlonego "dziennikarza".

Lem (2009-02-09 22:39:39)

Panie Lis nadal stosuje p. manipulację z głośnścią. Pana głos jest wzmocnny do przesady a głos Pana Kaczyńskiego jest słaby. Ponadto Pana stała prowokacja niedobrze świadczy o Pana dziennikarstwie. Jednak jest Pan "spalikoconym" chamem. Na domiar NIEREFORMOWALNYM. W telewizji publicznej nie chcemy tak skundlonego "dziennikarza".

Lem (2009-02-09 22:39:38)

Lem (2009-02-09 22:39:37)

Lem (2009-02-09 22:39:37)

Lem (2009-02-09 22:39:36)

Lem (2009-02-09 22:39:35)

Lem (2009-02-09 22:39:28)

lem (2009-01-20 01:54:55)

Szczyt manipulacji z głośnością: dziś tj 19.01.09 wypowiedźi pieniacza Niesiolowskiego była podwójnie wzmacniana a Kurskiego w takiej samej skali obniżana . We dwójkę przerywaliście i zagłuszaliście wypowiedzi Pana Kurskiego. Czy to jest profesjonalizm ? Czy Niesiolowski jest etatowym bulterierem tego KABARETU ? Przecież ten człowiek to paranoik opętany manią nienawiści. Dosyć tego chamstwa w telewizji publicznej.

mx (2009-01-19 22:14:53)

nagłośniene jest zrobone tak SPECJALNIE...CHŁOPCÓW Z pisU WCALE NIE SŁYCHAC..RESZTA GADA NA MAXA... nie zauwazyliście kto ma zawsze cichszy mikrofon ?????????????????????????????????????????????????
zapewniam ze to nie jest spiskowa teria dziejów- zobaczcie to sami . ;).

Bartek (2009-01-05 22:03:02)

Zróbcie proszę dźwiękowcy w końcu coś z tym nagłośnieniem.

Wojciech Maj (2008-12-15 23:21:43)

Program Tomasza Lisa jest nadawany o dość późnej porze, nie można go, zatem słuchać z głośnościa nastawiona na full. Musze więc zmieniac co chwilę natężenie głośników telewizora w zależnosci od tego czy mówi p.Lis czy też jego vis-a-vis. Jak dotąd ilekroć słuchalismy z żona programu, głos pana Lisa był słyszalny znakomicie natomiast głos jego rozmówcy ledwo ledwo. Sytuacja sie odwraca przy powtórkach pokazywanych na Polonii, gdzie role (głośność) sie odwracają.

Pierwszy raz otworzyłem stronę internetową programu i widzę, że roi sie tu od wpisów dotyczących fatalnego udźwiekowienia. Oznacza to że informacja przekazana na tym forum nie jest przez nikogo czytana, w przeciwnym wypadku dawno ktoś poprawiłby ten paskudny dźwięk. Innym wytłumaczeniem jest brak know-how. Na nie czytanie wpisów, do których zacheca sie odbiorców programu nic nie poradzę, jednak jeżeli przyczyną braku reakcji dźwiękowców jest brak know-how to moge pomóc gratis:

1. Przed rozpoczęciem programu sadzamy dwie osoby (kaskaderów)na miejscach p. redaktora oraz rozmówcy oraz wtykamy im w klapy mikrofony.
2. kaskaderzy maja za zadanie porozmawiać przez dziesięc minut o czymkolwiek.
3. Koleżanka w kabinie dżwiekowców słucha tego dyskursu z monitora mającego parametry zwykłego telewizora, nie z wypasionych sluchawek ani ekstra sprzętu.
4. Kolejny fachowiec koryguje "usadzenie" i "uwtykowienie" kaskaderów w miare uwag otrzymywanych od koleżanki z kabiny.

Jeżeli nie zadziała to pozostają jeszcze modły do świętego patrona dżwiękowców o pomoc. Póki co, błagam obecnego pana Administratora o przeczytanie tej uwagi i przekazanie jej panom dźwiękowcom.

Z pozdrowieniami
Wojciech Maj

naglośnienie (2008-12-15 22:56:50)

ostatni raz to oglądałem, nie da się słuchać, fatalne naglosnienie

mariaa, (2008-12-15 22:52:11)

Myślałam, że tylko ja mam uwagi do nagłośnienia. Nie da się oglądać programu, bo słychać tylko Lisa i jego prawą stronę. Lewa strona jest słabo słyszalna. To tak denerwuje, że kończę oglądanie. I to już kolejny raz. Dzisiaj chcąc słyszeć Balcerowicza, albo Kurskiego trzeba było znacznie pogłośnić fonię, ale gdy wchodził Lis darcie było nie do wytrzymania. Nie da się tego oglądać. Żegnam więc, wszyscy moi znajomi mają podobne problemy!!!

POznaniak (2008-12-03 13:20:42)

W Pańskim programie z udziałem Pana Premiera w dniu 1.12.2008 moja rodzina wysłała 6 SMS-ów na Tak. Ostatni został wysłany około 22.10.Odpowiedzi potwierdzających zarejestrowanie otrzymaliśmy tylko 3 ,pierwszą o 23.30 a ostatnią o godz.0.05 2.12.2008, a więc 2 godz. po zakończeniu programu. A co z resztą SMS-ów? Wygląda na to , że były przyjmowane tylko głosy na nie. Wielka manipulacja. I jak tu kochać TVP.

nakoma (2008-12-01 23:12:31)

Sorki o 22.10

nakoma (2008-12-01 23:11:52)

Wysłałem sms o 20.10 apotwierdzenie otrzymałem o 23.08. Skandal i wielka manipulacja.

nakoma (2008-12-01 23:01:38)

Panie Tomaszu gdzie Pan pracuje?! Nawet smsy w programie z Panem Premierem dochodziły tylko na nie. Na tak nie rejestrowali!!! SKANDAL DO KWADRATU. o możliwe tylko w TVPis

Paweł (2008-12-01 22:32:45)

teraz dostałem sms z informacją, że mój głos został zarejestrowany. Szkoda tylko, że już po programie.....

Pweł (2008-12-01 22:22:52)

Skandal!! automat nie rejestruje smsów na tak za Premierem!!! ponad 10 minut temu wysłałem ja i moja żona! do teraz zeroo odpowiedzi, a Premierowi spada........

Jaga (2008-11-24 21:49:34)

w dzisiejszym odcinku i nie tylko nie słychać prawie wcale co mówi Pan Lis............... co z tym nagłośnieniem!!!!!!!!!!!!!!!

piotr (2008-11-10 22:41:48)

Witam, często oglądam Pana program i nie rozumien dlaczego gości siedzących po Pana prawej stronie tak słabo słychać. Proszę poprawić dzwięk w studiu.

Pozdrawiam

pustelnik1@tlen.pl (2008-11-04 19:14:56)

trochę się na Panu zawiodłem, gdy się dowiedziałem że 2 pańskie odcinki byłby kręcone wcześniej a nie na żywo... nie spodziewałem się tego po takim profesjonaliście jakim Pan jest.

grzegorz (2008-11-03 22:24:49)

głos tragedia. za co im płacicie [pracownikom od naglosnienia].
Tomka wogole nie slychać porazka.
Dlaczego nie potraficie tego poprawic
Nie znacie sie na nagłośnieniu dlaczego robicie taki obciach.

Skróty na końcu programu są rażąco antypisowskie. (2008-10-27 22:40:42)

W odcinku wyemitowanym 27. października widać to było aż nadto. Każdy obiektywny widz powinien to przyznać i nie musi to być wcale entuzjasta PiS.

Szanowna ekipo techniczna - hucpę odwalacie niesamowitą.

Jonasz (2008-10-27 22:33:20)

to już jest żenujące - od kilku odcinków gość programu siedzący po prawej stronie i bliżej kamery ma praktycznie wyłączony mikrofon - jego glos zbierają prawdopodobnie mikrofony innych uczestnikow. To mogłoby ewentualnie się zdarzyć raz, ale i tak w trakcie realizator lub ktoś, kto nad nim czuwa powinien to poprawić, a sytuacja trwa już kilka tygodni - wg. mnie jest to czysta amatorka!

azet (2008-10-20 22:12:34)

uzupełnienie do poprzedniego.
to zwykłe wasze niechlujstwo!
w następnym fragmencie PP Wałęsa i Lis, "przerysowani", "prześwietleni"
po za granicami przyzwoitości!!!
pobudka pp. WIELCY rezyserzy obrazu i dxwieku!!!
pozdrawiam
andrzej

azet (2008-10-20 22:07:31)

Techniczne. Czy realizator dźwięku kolejny raz śpi?
Jednego /np.P. Lisa nie słychać, inny np. P. Kwaśniewski "ryczy"!!!
Oświetlenie fatalne!!!
Czyżby złośliwe?/nie obstaje za żadną opcją polityczną/,
np. P. Lis oświetlony "miękko", buźka jak u noworodka,
P.Kwaśniewski "wyrżnięty", widać każdy wągier,
oczka/powieki białe jak po okularach z solarium.
Według mnie plama .
pozdrawiam
andrzej

robi (2008-10-14 09:22:42)

wczorajszy program pokazał jakich mamy beznadziejnych polityków
kiedy zaczną się zajmowac problemami zwykłych ludzi?

robi (2008-10-14 09:18:27)

Jurek Owsiak na prezydenta

jaba (2008-10-13 22:43:43)

To już zaczyna być irytujące, że osoby siedzące po prawej stronie - patrząc od strony widza - są słabo słyszalne! To już trwa zbyt dlugo, jak na usterkę techniczną...

dexter (2008-10-12 11:04:36)

wejdźcie na pl[.]youtube[.]com/watch?v=3GDzYmA1d3k ten Lis to ... sami oceńcie. btw dziwne, że mikrofony akurat po prawej stronie działają kiepsko

pustelnik1@tlen.pl (2008-10-10 14:51:05)

głupio to wygląda jak jest kamera na ruchome monitory zza których Pan wychodzi. Nagle wrota się otwierają Pan tam stoi i zanim się ruszy słychać takie wątłe 'dzień dobry', następnie co krok taki sam tekścik można by powiedzieć że do nikogo, takie majaczenie sobie, (jak my to określamy w naszym sloganie) 'wejście smoka bez ognia'

Nie lepiej by było: zaczyna się program Pan stoi na środku na początku wysepki od kamery głównej, zbliżenie na Pańską twarz i tekst: Dzień Dobry (i tak dalej)

Albo: Kamera na otwierające się monitory i idący Pan a nie stojący, a dzień dobry dopiero jak dojdzie Pan na wyzsepke i będzie zbliżenie na Pańską twarz i przywitanie z widzami przed telewizorami, później gośćmi i na końcu z widzami w studiu co najwyżej trzema powtórzeniami 'dzień dobry'

pozdrawiam

bodzio_63 (2008-10-08 14:43:02)

moim zdaniem program służy do kreowania siebie czytaj Lisa a rozmowa rzeczowa spada na drugi plan, a poza tym dziennikarz nie powinien być stroną tylko prowadzącym

skrobi-one (2008-10-07 20:46:43)

mam uwagi do strony.strasznie słabo chodzi.pozdrawiam

janmar (2008-10-07 10:52:14)

czy jeszcze nikt nie zwrócił uwagi na to, że wszystkich uczestników siedzących po prawej stronie T.Lisa są słabiej słyszalni. Gdy wypowiadają się ludzie z lewej strony słychać ich bardzo dobrze, natomiast tych z prawej słychać jakby zza ściany. Mam nadzieję, że jest to tylko przyczyna czysto techniczna.

Bunkers (2008-10-05 19:18:51)

Program z 30.09.2008 to pokaz celowej manipulacji dżwiękowej.
Wyrażnie został ustanowiony podział nastaw poziomu dżwięku z mikrofonów:
bardzo głośno - czerwoni /lewa strona - Celiński i komisarz ludowy z GW/,trochę ciszej prowadzący i o wiele ciszej prawa strona - Girzyński i Wildstein.
Ten i wiele innych zabiegów - dość prymitywnych zresztą,bo łatwych do odgadnięcia dla średnio inteligentnego odbiorcy powodują,że ciągle programy T.Lisa są uznawane za skrajnie tendencyjne i subiektywne.

pawlik (2008-10-05 00:47:53)

Serwus :)

Właśnie na stronie tomaszlisnazywo.pl przypominam sobie program z prezydentem Lechem Kaczyńskim (05.05.2008)... Jak cudownie ogląda się bez udziału publiczności w studio!!
"Tomasz Lis na żywo" powinien zmierzać w kierunku takich wzorców jak: "Meet the Press", "This Week", "Face The Nation" a nie w kierunku "Rozmowy w toku".

Fajnie byłoby zobaczyć wywiady Lisa z kandydatami ubiegającymi się o fotel prezydenta USA. Albo chociaż materiał o toczącej się kampanii.

Pozdrawiam

Sew (2008-09-29 22:18:15)

Stado klakierów. Kto wam dobiera to stadko ????

Lucjan (2008-09-29 21:54:10)

Dziś tj. 29.09 podczas rozmowy z Panem Komorowskim znowu szlag mnie trafia bo w dalszym ciągu te gamonie w tym programie nie mogą sobie poradzić z mikrofonami.Lisa słabiej słychać od gości.Żenada Panie Lis , z kim Pan tam pracuje a poza tym olewa Pan nas widzów pomimo tylu wpisów na forum na ten temat.

pustelnik1@tlen.pl (2008-09-09 19:47:38)

O mikrofonach nie będę bo już się przyzwyczaiłem że coś jest nie tak.

Chodzi o widownie. Niech Pan obejrzy te fragmenty z ostatniego odcinka, gdy wypowiada się Pański gość i kamera jest zwrócona na niego, i co widzimy? Jakiś chichrających, rozmawiających ze sobą, zakrywających twarz czy patrzących gdzieś po bokach. Osobiście bardzo mnie to drażniło podczas ostatniej dyskusji.

Mirosław Bańkowski (2008-09-08 22:49:19)

Mikrofon Ziobry wyrażnie słabszy w stosunku do interlokutora i prowadzoncego, czy to przypadek?

zirytowany po raz wtóry (2008-09-08 22:47:17)

Panie Lis co pan robisz w tej stronniczej telewizji, daruj sobie człowieku te sondy. Smsy jak zwykle nie przechodzą lub przechodzą wybiórczo

nerwowy (2008-09-01 22:31:45)

CZy wy tam k...wa śpicie,zróbcie coś z tym mikrofonem ministra!!!!!!!

przygłuchy (2008-09-01 22:25:15)

Totalna kompromitacja realizatorów programu, szopki z głosem gości programu - takich wpadek nie było nawet w PRL-u

Wizard (2008-09-01 22:17:58)

K... m.... !!!! Minęły wakacje i co??? Technicy i realizatorzy TOTALNIE leją na sprawę mikrofonów dla jednego z gości.
Za co Lis bierze 70 tys. tygodniowo za emisję programu i 72 tys. miesięcznie wynagrodzenia dla siebie? Za tą amatorszczyznę???
A możne to polityczna manipulacja pana Lisa, żeby tego nielubianego gościa (czyt. formacji politycznej) nie było słychać???

Zastanawiam się kto skuteczniej przyłoży się do zdjęcia Lisa z anteny?? Prezes TVP czy Jarosław albo Lech Kaczyński??

dred (2008-08-11 02:36:42)

dotad myslalem ze jest pan definicja manipulacji i interpretacji informacyjnej ale "wiadomosci" pana w tym procederze kompletnie zepchnely na ostatni plan. goebels i stalin mogliby sie uczyc umiejetnbosci propagandowych od was! w porownaniu z tvp to byli amatorzy!-)

Wojtek (2008-06-24 20:10:34)

Ja również w połowie programu wysłałem głos na TAK dla Tuska. Odpowiedź SMSem obudziła mnie o godzinie 23:40. Ciekawe czy głosy na NIE również dostowałay tak późno odpowiedzi. Ciekawe czy czas odesłania SMSa jest równoznaczny z zarejestrowaniem SMSa. Ciekawe czy to świadoma manipulacja taka jak w końcówce programu kiedy wypowiedzi Tuska zostały ośmieszone w połączeniu z wypowiedziami innych osób. Czy Tak kończy się każdy program Tomasza Lisa? Panie Tomaszu czy zabrakło Panu odwagi na to by zadać te wsytskie kontrowersyjne pytania w czasie programu? Czy te materiały wideo zostały puszczone w czasie programu? Czy Tusk mógł się do nich odnieść. Dla mnie to skandal i wyraz ogrąmnej manipulacji. Czy mam uwierzyć, że osoba, która ogromną uwagę poświęcała prostej drogowej planszy (doniesienia mediów z ostatniego tygodnia) nie wie jaki materiał poleci na zakończenie programu. Pani Tomaszu, sprzedał się Pan i na dodatke daje się Pan manipulować, bo na prawdę nie wierzę by wiedział Pan jaki materiał poleci na zakończenie.

Bożenna Gall (2008-06-23 22:34:24)

Nic dziwnego, że dziś Tusk miał tak niskie poparcie. Mój SMS z połowy programu z poparciem - BRAK POTWIERDZENIA, to samo drugi i trzeci,

DOSTAŁAM 3 POTWIERDZENIA 15 - 20 minut PO PROGRAMIE!!!!!!!

Wielokrotnie brałam udział w głosowaniach w programach bardziej, jakkolwiek 2 raz w Pana programie. Dziękuję za taką stronniczość.

Teraz się dobijacie o info, ale prosze przekazać, że tak stronniczej telewizji info sobie nie życzę i nie dzwońcie z tym (teraz przyszło z 5 propozycji) na 600 - 797 - 383 wykasujcie mnie ze swoich list.
Czy

wiertło (2008-05-26 22:47:03)

Panie Tomaszu,po tej wpadce z dzisiejszą sondą, poprosimy o podobny sondaż ale po ukazaniu się i przeczytaniu książki , podpowiem jej treść "Czy Twoim zdaniem, książka IPN-u o agencie Bolku jest rzetelną publikacją historyczną?"

pustelnik1@tlen.pl (2008-05-08 21:44:12)

Może to nie od Pana zależy ale:
Przy rozmowie z prezydentem głupio wyglądało jak nasza głowa państwa nie dosięgała stopami do podłogi. Kolejnym razem dobrze by było upiłować nogi przy krześle bo naprawdę to wyglądało dziwacznie i koliło w oczy...

olo (2008-04-24 00:12:50)

... nie mówiąc o tym, że się buforuje non topper i takie oglądanie to bardziej denerwuje niż coś daje... wrr... itvp! Podcasting the best

Miko (2008-04-24 00:11:52)

Kochani, proszę Was - w imieniu dziesiątek setek i licznej rzeszy internautów - przygotujcie podcasting! Ten program mógłby trafić do młodych ludzi a ślęczeć przed komputerem godzinami to się nikomu nie chce...

Joaska (2008-04-21 23:30:08)

I to byl ostatni raz kiedy podjelam probe ogladania programu. To jest niepowazne traktowanie widzow. Forum dotyczace spraw technicznych, mnostwo wpisow i co? I nic! Jakie to polskie ((((((

Krzychu (2008-04-21 21:24:11)

Jasny ... by to trafił !!!
Znowu te mikrofony !
Chyba faktycznie trzeba przestać płacić abonament i sponsorować amatorów!
Czy ktoś w ogóle ogląda to co idzie na linię ?
Lekceważycie telewidzów i zaproszonych gości..
Przecież zawsze można podać zwykły mikrofon zamiast mikroportu.
Telewidzowie- może złożymy się na baterie do mikroportów?
W końcu całkowity 2-letni kontrakt opiewa zaledwie na 7 200 000 PLN ...

misiek (2008-04-21 21:22:20)

dzis nie slychac wogule politykow pisu, w szczegolnosci Dery.nie stac was na mikrofony??

Wizard (2008-04-21 21:21:52)

Pic na fotomontaż i nic więcej !! My tu piszemy o problemach z mikrofonami a Pan Lis z tępymi dźwiękowcami mają to głęboko gdzieś !!! W tym układzie ja program Pana Lisa tez mam w GŁĘBOKIM POWAŻANIU.
Może lepiej wyłączyć fonię, dodać w prawym dolnym rogu tłumacza języka migowego i skierować telewidzów na przymusowy kurs jezyka migowego.

Pożytek dla wszystkich bo i społeczeństwo sie bardziej zintegruje i poziom sygnału będzie na jednakowym poziomie !!!

Technicznie ten program to AMATORSZCZYZNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Może jeszcze poślę Panu komentarz bezpośrednio na maila, a potem niech Pan się SAM OGLĄDA bo ja uszu naciągać nie mam zamiaru !!!!!!!!!!!!!!!!!!

mich (2008-04-15 15:16:21)

ja też chcę o mikrofonach. p. Steca w ogóle nie było słychać wczoraj w programie. zdziwilem się tylko, że to nie ta sama strona co zawsze. może ktoś pomylił mikrofony;-)

piotr (2008-04-15 10:53:49)

O mikrofonach juz zostało napisane chyba wszystko, Jestem tylko ciekaw czy pan Lis lub ktokolwiek z realizatorów to czyta, bo to juz chyba 4 program z rzędu z ta samą techniczną AMATORSZCZYZNą

Adam Blaszczak (2008-04-09 05:50:19)

Czy mozna prosic o dzialajace mikrofony? Dziekuje. Adam.

małgorzata (2008-04-08 16:52:08)

Wasz program jest bardzo interesujący, ale dobór publiki nie jest OK. Zbyt ostentacyjnie jednostronnie reaguje ta publika na wypowiedzi uczestników. W Polsce naprawdę nie ma jednego poglądu na wszystko. Postarajcie sie lepiej dobierać widzów, bo ich tendencyjne reakcje psują dobry odbiór tego programu. Pachnie manipulacją.

pustelnik1@tlen.pl (2008-04-08 14:36:25)

Skąd Pan wytrzasnął tą ekipę która tworzy Pański program?!
Przecież to szczyt! Dwaj goście mają jakieś wadliwe mikrofony że praktycznie ich nie słyszeć a w dodatku obraz zaczął wariować w pewnym momencie po raz pierwszy na mojej platformie cyfrowej (z waszej strony błąd). I czy ktoś ogląda to co my na normalnym telewizorze w studio żeby mógł wychwytywać problemy podczas trwania programu? Bo możliwości do naprawy jest dużo podczas trwania jakiego materiału filmowego lub rozmowy na telebimie!
Pański program jest treściowo obecnie najlepszy w tej dziedzinie w Polsce, a tu takie błędy techniczne obniżające jakość oglądania...

L3010@poczta.onet.pl (2008-04-07 22:13:56)

To naprawdę skandal, żeby w dobie telewizji cyfrowej nie mozna było w sposób normalny obejrzeć programu i prawidłowo nagłośnić studia. Problem jest na tyle denerwujący, że zniechęca do oglądania programu.

Konrad (2008-04-07 21:51:11)

Może po prostu zapraszać o jednego gościa mniej? ;)

Wizard (2008-04-07 21:34:21)

Panie Tomaszu!!! Kilka lat temu krążył po kraju fragment video z montażu w którym w chwili uniesienia stwierdzał Pan, że cytuję: " z baranami Pan pracować nie będzie!!!".
Proponuję więc ZWOLNIĆ tego ..... dźwiękowca, który ustawia mikrofony Gościom po Pana prawej stronie!!!
Kolejny program w którym NIE SłYCHAć gości po wspomnianej stronie!!!
W poprzednim programie Pana Karskiego, dziś Pana Terlickiego i Giżyńskiego.
To już zakrawa na kpinę, no chyba, że to nowa forma cenzurowania "niechcianych" gości.
Mam nadzieję, że w szóstym programie problem zniknie bo jeśli nie to po prostu zrezygnuję z oglądania Pańskiego programu.
/-/

radziu (2008-04-07 21:24:45)

Znowu to samo! Za każdym razem na tym ostatnim miejscu po prawej niedziała mikrofon to jest śmieszne, że w takiej produkcji ten problem powtarza sie co odcinek.

lb` (2008-04-07 21:24:22)

I znów problemy z dźwiękiem - to naprawdę nie jest poważne...

Joaska (2008-04-01 18:27:47)

Koniecznie nalezy sprawdzic mikrofony dla gosci siedzacych po prawej stronie (lub lewej stronie Pana Tomasza). Nie slychac bylo ani Pana Karskiego ani Pani Manueli ani Pana Wildsteina.
Ja rozmumiem, ze Pan Tomasz to gwiazdka polskiego dziennikarstwa, ale ten poczatek programu, a potem to wejscie...jak dla mnie na pograniczu kiczu.

pustelnik1@tlen.pl (2008-03-31 22:45:23)

Musi Pan coś zrobić z obsługą techniczną. Najlepiej zwolnić (żart). Bo to nie pierwszy raz że mikrofony nawalają, słychać jakieś odgłosy, gaśnie światło, kamerzysta zasłania wyświetlacz. Mam nadzieje że tego typu problemy nie pojawią się w przyszłości gdyż obniżają one komfort oglądania. I na dodatek trzeba się wnerwiać.

pozdrawiam

Wizard (2008-03-31 21:23:12)

Szanowni Panowie Realizatorzy. W każdym programie (dziś t.j. 31.03. w okolicach fotela Pana Karskiego) są problemy z dźwiękiem. Po prostu Pan Karskiego nie słychać. Łapie go jakiś mikrofon w tle, ale szczątkowo i efekt jest taki jak gdyby gość wcale nie miał mikrofonu. Może w końcu ktoś by z tym coś zrobił bo sytuacja powtarza się w każdym programie, a szczerze mówiąc trudno żeby podkręcać poziom o 30 dB tylko dlatego, ze gość ma źle ustawione mikrofony. Mam nadzieje, że w końcu ten defekt zostanie usunięty.
Pozdrawiam.

laaazyboy (2008-03-31 21:20:51)

Praca dźwiękowca to jakaś farsa - w nadawanym live (w tej chwili) odcinku Karskiego z PiSu kompletnie nie słychać, Kurski również jest w stosunku do pozostałych wyciszony.

Inna sprawa, że panowie mają mało do powiedzenia, jednak konieczność manipulowania poziomem głośności na tv jest irytująca.

pustelnik1@tlen.pl (2008-03-13 20:00:38)

Ja tuż pisałem ale powtórzę na odpowiednim temacie:

chodzi o realizacje:

1. Zaczyna się program, w studio 4 panie czekają na nie wiadomo co.
2. Wchodzi Pan Lis, widać 4 Panie i zamiast z nimi rozmawiać, jest wprowadzenie i rozmowa z kim innym - 4 panie siedzą i nie wiedzą co z sobą zrobić.
3. Koniec Rozmowy z posłem PO wreszcie siada Pan i przedstawia Panie, jak na nie patrzyłem wydawały mi się trochę znudzone.

A według mnie powinno być tak:
1. Wchodzi Pan Lis (widać 5 foteli ale pustych!)
2. Wprowadzenie, Rozmowa z posłem PO
3. Przedstawianie o czym będzie dalsza dyskusja i kto będzie gościem (wtedy mogą wchodzić po kolei albo usiąść sprytnie podczas rozmowy z posłem PO, ale tak żeby nie było widać jak wchodzą)

grr z fra (2008-03-12 21:04:15)

przepraszam, czy ja cos mam nie tak z przekazem z tv polonia? bo za kazdym razem przynajmniej jedna osoba jest zle naglosniona, w odcinku drugim byl to pan wildstein a w ostanim, nie pamietam dokladnie ktora z pan ale chyba pani gretkowska, czy moglibyscie cos z tym w koncu zrobic? albo powiedziec wprost, ze wszytsko jest ok tylko ja mam jakies problemy?
pozdrawiam,
grr (bartas1234(at)googlemail.com.)

Iza (2008-03-12 13:46:50)

Moim zdaniem, bardzo elegancka była scenografia w "Co z tą Polską". Nowy program ma zbyt wiele kolorowych światełek, co odejmuje mu powagi i estetyki. Bardzo podobały mi się skórzane fotele w poprzednim programie. Może warto by je przywrócić? Ważne i wartościowe rozmowy o Polsce wymagają pięknego wnętrza.

dada (2008-03-10 22:09:47)

Po co goscie biją brawo? Jest to denerwujące i dość prymitywne moim zdaniem.

adamp4 (2008-03-07 16:00:15)

strona główna, link do komentarzy danego odcinka i z ilością by się przydało na stronie głównej

grr z fra (2008-03-05 20:32:11)

zrobilbym cos z dzwiekiem lub dzwiekowcem... zreszta to chyba powzechny problem w programach publicystycznych tvp, np w programie forum odkad pamiecia siegam ciagle sa jakies probelmy z dzwiekiem, mikrofonami, niezrownowazeniem dzwieku pomiedzy rozmowcami, jednych slychac dobrze, w innych trzeba sie wsluchiwac. taka samo bylo swego czasu w debacie pana durczoka.
pozdrawiam,
grr z fra

Mariusz Hilaszek (2008-03-05 03:33:30)

Moim zdaniem odcinek drugi od strony technicznej wypadł zdecydowanie lepiej niż pierwszy. Wszystkie moje uwagi które pozwoliłem sobie wymienić po emisji pierwszego odcinka zostały wzięte pod uwagę za co serdecznie dziękuje. Życzę powodzenia przy realizacji dalszych odcinków jestem głęboko przekonany że program z tygodnia na tydzień będzie od strony technicznej coraz lepszy...

pustelnik1@tlen.pl (2008-03-04 20:34:05)

kiedy pojawi się podobny temat ale do odcinka drugiego?? :)

Alex (2008-03-04 19:20:14)

Wszyscy na prawdę mamy już dosyć sondaży.
Jeśli już niech głosuje widownia.

Kilomax (2008-03-04 16:06:16)

Tak. Sama realizacja programu to antypisowska propaganda gdzie jedynymi autorytetami są członkowie PO lub SLD. PO pierwsze proponuję wymianę prowadzącego. On poprostu nie umie być obiektywny. On ma ciąg do czerwonej zarazy we krwi. Zresztą jaki ojciec taki "Lis". I napiszczie tam jakiś warunek wstępu do studia dla publiczności żeby się zachowywała jak ludzie bo ci klakierzy co tam są to chołota jak ze stadionu.

Andrzej (2008-03-04 08:06:23)

Przydałoby się podawać ilość osób jakie uczestniczyło w danej sondzie (chodzi mi głównie o tą sms-ową) bo inaczej to taki sondaż nie ma najmniejszego sensu. Według mnie ilość statystyk jest odpowiednia, sondaż pozwala przechodzić łatwo z tematu na temat. Co do studia zgadzam się z większością, czegoś mu brakuje.

kas84 (2008-03-03 18:49:16)

Na nagane zasługują najazdy operatora na publiczność w trakcie prowadzenia rozmowy z zaproszonym gościem. To nie teleturniej Milionerzy, a program publicystyczny. Odniosłem również wrażenie, że odstępy między krzesłami dla publiczności są zbyt duże. Publiczność powinna być ułożona w zbiorowość. Może to wina zbyt dużego studia.

Alicja (2008-03-03 15:07:49)

Po pierwsze widać było ze sam Tomasz Lis jest bardzo sestrsowany, zbyt długo mysłał nad sformułowaniem pytania.
Po drugie beznadziejne krszesła i stolik, prowadzący i gośC garbią się w swoim kierunku jakby mieli grać w karty, stolik trochę mały i jakby bezcelowy.
Po trzecie najazdy kamera na pubilczność - jako widz wolę patrzeć na rozmawiających.
Myslę że trzeba by było zmienić sposób romozwy z publicznością - ta która była niespecjalnie mi sie spodobała.
Dzisiaj daje Panu Lisowi drugą szansę.
pozdrawiam

Piotrek (2008-03-03 12:36:21)

Wystrój studia ok, bardzo profesjonalny i niespotykany do tej pory w publicystyce TVP. Osobiście pomyślałbym nad zmianą tego ekranu "za plecami" red. Lisa i gości - bo stwarza on efekt "migotania", co może być na dłuższą metę trochę irytujące. Poza tym koncepcja "latającej kamery" też nie jest chyba do końca trafiona.
Ale ogólnie - gratulacje dla Pana Tomka i całej ekipy!

Magda (2008-03-02 17:16:30)

Jak się oczekiwało z niecierpliwością tego programu,to ciężko coś powiedzieć po pierwszym odcinku.Jest jedna rzecz,która mnie "uderzyła":na mój gust zbyt dużo podawanych sondaży.Nie sądzę,żeby to było konieczne.Tym bardziej że w sondażach Polacy jedno,a w konkretnych sytuacjach drugie.

hiczklif (2008-03-01 21:19:05)

za mało czasu na face to face, i radzę zapraszać maksymalnie do 2 osób, w razie przekroczenia tej normy, mamy doczynienia z koncertem życzeń

D_Pawel (2008-03-01 20:17:00)

Muzyka taka sobie, wystrój studia jest ok, ale najbardziej (mnie przynajmniej) denerwuje to latanie kamerą po studiu w czasie, gdy ktoś coś mówi. Dekoncentruje to tylko.

kot (2008-03-01 19:19:46)

Kolorystyka studia tak bije po oczach, że trudno się skupić na treści.

rosomak (2008-02-29 20:12:54)

Od strony technicznej program wypadł moim zdaniem zdecydowanie gorzej niż od merytorycznej. Niestety te diodowe ekrany totalnie się nie sprawdzają, brzydko się mienią i są podzielone na mniejsze części. Lepsze byłyby plazmowe albo projektory jak w wielu innych produkcjach TVP. No i wpadki techniczne z oczekiwaniem na opinie internautów, a później nagły koniec programu.

pustelnik1@tlen.pl (2008-02-29 16:05:00)

zabrakło mi filmowego skrótu tygodnia na rozpoczęciu programu, jak to było w 'Co z tą polską'
Następnie to 'centrum' słabo urządzone, pusto tak i wydaje mi się że te fotele są niewygodne...
Oraz po ciekawszych wypowiedziach oprócz oklasków na publiczności przydała by się muzyka programu w tle.
No ale to takie szczególiki, ogólnie jest O.K.
pozdrawiam

Administrator (2008-02-29 15:46:00)

Czy macie jakieś uwagi i sugestie odnośnie samej realizacji programu?

Wybierz stronę:

Uwaga: Komentarze niezgodne z prawem i dobrymi obyczajami oraz noszące znamione spamu reklamowego będą usuwane przez moderatora. Twórcy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści zamieszczone w komentarzach.

Możemy zaprosić Cię do udziału w programie Tomasz Lis na żywo!