Mac (2010-07-21 15:50:37)
Ludzie! Zostawcie Kaczynskiego w spokoju. W Jego obecnym stanie nie mozna Go traktowac jak czlowieka normalnego. Przepojony ambicjami ponad miare nagle traci druga polowe czyli brata blizniaka wraz z bratowa; nastepnie przegrywa wybory. Zawala mu sie swiat. Zawsze zawziety stawia sobie za cel niszczenie wszystkich. Przestaje dbac o dobro Polski. Podjudzany przez swoich falszywych doradcow w rodzaju Kurskiego czy Ziobro zaczyna dzielo niszczenia tych, ktorzy demokratycznie wygrali wybory. Demokracja przestaje byc dla Niego swietoscia. Ulega chorobie umyslowej spotegowanej rowniez tym, ze strach przed wyjsciem na jaw prawdy o tym kto rozkazal pilotom ladowac mimo fatalnych warunkow - paralizuje jego umysl calkowicie. Szalony pomysl, ktory zaczyna realizowac to ATAK jako forma obrony. Doradcy, ktorzy dobrze sie przy Nim urzadzili prowadza Go teraz jak kukle na sznurkach w slepa uliczke. To czlowiek, ktory w obecnej chwili potrzebuje przede wszystkim litosci - nawet wrogow.
SZanowny Panie Tomaszu Lis (2010-06-14 13:26:24)
Prosze w nastepnym programie podac ile razy w historii audycji zapraszal Pan do niej Marszalka Komorowskiego, a takze Lecha Walese, Aleksandra Kwiasniewskiego, Wojciecha Jaruzelskiego. A ile chocby braci Kaczynskich. Czy Waldemara Pawlaka. Niech bedzie Pan odwazny.
RODZINA TORTUROWANA WYKANCZANA PRZEZ NIEKTORE ADMINISTRACJE FRAN (2010-06-08 05:55:09)
jesteśmy WYKOŃCZENI TORTUROWANI STRACILIŚMY ZDROWIE BAWIĄ SIĘ NASZYM ŻYCIEM JEST TO DYSKRYMINACJA RASIZM TORTURY ZADAWANIE CIERPIENIA ZABAWA ŻYCIEM NASZYM A ROBI TO CIĄGLE ŁAŃCUCH NIEKTÓRYCH ADMINISTRACJI I WSPÓŁPRACUJĄCY Z NIMI PRZESTĘPCY...
PRZESTĘPSTWA PRZESTĘPCY SA UKRYWANI LICZĄ NA PRZEDAWNIENIE SIĘ PRZESTĘPSTW....
BIORĘ CAŁY ŁAŃCUCH ODPOWIEDZIALNY ZA WSZYSTKO A ROBIĄ TO Z PREMEDYTACJA I STRASZLIWYM OKRUCIEŃSTWEM JEST TO DYSKRYMINACJA RASIZM TORTURY NIE PRZESTRZEGANIE PRAW CZŁOWIEKA PRZESTĘPSTWA KRYMINALNE TO JEST NIE LUDZKIE ROBIĄ TO ŻEBY ZABIĆ I MAFIA MA WIĘCEJ RESPEKTU DLA LUDZI CHORYCH KOBIET DZIECI.....
ZA WSZYSTKIE CIERPIENIA TORTURY ZABIJANIE PRZESTĘPSTWA KRYMINALNE DYSKRYMINACJE RASIZM NIE PRZESTRZEGANIE PRAW CZŁOWIEKA BIORĘ CAŁY ŁAŃCUCH KRYMINALISTÓW LOKALNYCH I WSPÓŁPRACUJĄCY Z NIMI INNI PRZESTĘPCY KRYMINALIŚCI ODPOWIEDZIALNY ZA TO NIECH NIE MYŚLĄ ZE MAJA PRAWO CHOCIAŻ NIEKTÓRYCH CHRONI IMMUNITET....
WSZYSCY JESTEŚMY WYKOŃCZENI A JA MAM PONAD 95% INWALIDZTWA I NIE TYLKO JA MOGĘ SKOŃCZYĆ TRAGICZNIE ZGONEM ALE CZŁONKOWIE MOJEJ RODZINY......
dlaczego blokujecie prawdę...tu może w każdej chwili dojść do
tragedii............
przez to ze niektóre administracje francuskie i współpracujący z nią
przestępcy bawią się naszym ZDROWIEM ŻYCIEM................
czy popieracie RASIZM DYSKRYMINACJE TORTURY WYKAŃCZANIE ZABIJANIE I TO
Z PREMEDYTACJA I STRASZLIWYM OKRUCIEŃSTWEM INWALIDÓW KOBIETY DZIECI.....
TO JEST UKRYWANIE BLOKOWANIE PRAWDĘ RASIZM TORTURY DYSKRYMINACJE
WYKAŃCZANIE LUDZI....
ŻYJE-MY W CIĄGŁYM LEKU O SIEBIE I RODZINĘ....
BYLEM I JESTEM ZASTRASZANY I POWIEDZIELI ZE JAK SIĘ NIE ZAMKNĘ TO MNIE
I MOJA RODZINĘ WYKOŃCZA....
TO TYLKO MAŁY PROMIL WYCINEK PRZESTĘPSTW RASISTÓW KRYMINALISTÓW KTÓRZY
TO ZE STRASZNYM OKRUCIEŃSTWEM I PREMEDYTACJA ZADAJĄC STRASZNE CIERPIENIE
DYSKRYMINUJĄ WYKAŃCZAJĄ ZABIJAJĄ I.T.P. ZA TO ZE SIĘ JEST POLAKIEM
KATOLIKIEM INWALIDA KOBIETA DZIECKIEM......
JEST ICH CAŁY ŁAŃCUCH I JEDEN Z POSŁÓW DO SEJMU FRANCUSKIEGO KTÓRY
JUŻ
PONAD 4 LATA UKRYWA PRZESTĘPSTWA PRZEKRĘTY I ZABIJAJĄ NAS I NIE TYLKO W
BIAŁYCH RĘKAWICZKACH PONIEWAŻ NIE UDAŁO IM SIĘ NAS NASTRASZYĆ TO SA
TERAZ W STANIE ZABIĆ I ZABIJAJĄ MYŚLĄC ZE MAJA DO TEGO PRAWO..
TO JEST GORSZE OD EUTANAZJI.....
JESTEŚMY NA SKRAJU WYTRZYMAŁOŚCI ZE WZGLĘDU NA CHOROBĘ I CIERPIENIE
KTÓRE
MUSIMY JUŻ OD WIELU LAT ZNOSIĆ PONIEWAŻ CAŁY ŁAŃCUCH CHCE UKRYĆ
SPRAWY
KRYMINALNE....
POSEŁ DO SEJMU FRANCUSKIEGO I MAIRE W MIEJSCOWOŚCI W KTÓREJ MIESZKAM I
KAŻDY INNY MA
OBOWIĄZEK ŚCIGANIA RASIZM DYSKRYMINACJE KRYMINALISTÓW I OTRZYMAŁ TAKI
LIST Z ZAWIADOMIENIEM I BYŁ TO LIST POLECONY Z POTWIERDZENIEM ODBIORU
KTÓRY OTRZYMAŁ......
MOŻNA DŁUGO PISAĆ ALE STRASZNE CIERPIENIE NIE POZWALA JUŻ MI PISAĆ I
PISZE NIESKŁADNIE PONIEWAŻ JEST TAKI OGROMNY BÓL I NAWET MORFINA NIE
STĘPIA GO NIERAZ NIE ŁAGODZI A JAK TAK TO NIEDŁUGO DZIAŁA.....
OTO MAŁY PROMIL WYCINEK ZA CO NAS WYKAŃCZAJĄ ZADAJĄ CIERPIENIE I W
KAŻDEJ CHWILI MOŻNE NASTĄPIĆ ZGON.....ZA CO SA TE ADMINISTRACJE I
WSPÓŁPRACUJĄCY PRZESTĘPCY ODPOWIEDZIALNI........
RASIZM TORTURY ZABIJANIE POLAKÓW INWALIDÓW KOBIETY DZIECI ZE
STRASZLIWYM OKRUCIEŃSTWEM I PREMEDYTACJA PRZEZ NIEKTÓRE ADMINISTRACJE
FRANCUSKIE ....
BRAK DEMOKRACJI I NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZŁOWIEKA WE FRANCJI......
RATUNKU RATUNKU RATUNKU ....
TORTURY RASIZM....WE FRANCJI > > >> WE FRANCJI .......MIESZKAMY JUZ
OKOŁO 25 LAT JA JESTEM INWALIDA PLUS 95% >> UTRATY ZDROWI >> > ZDROWIE
UTRACIŁEM ZA TO ZE JESTEM POLAKIEM > ZONA PRACOWAŁA W SZPITALU JAKO
OPIEKUNKA DO CHORYCH A Z > >> ZAWODU JEST KINEZYKO TERAPEUTA TO DYREKCJA
ZMUSZAŁA JA TEZ DO TEJ PRACY >> MUSIAŁA PRACOWAĆ JEDNOCZEŚNIE JESZCZE
JAKO SPRZĄTACZKĄ I.T.P. NIE >> PŁACILI JEJ NADGODZIN WARUNKI BYŁY TAKIE
BASEN BYŁ W PIWNICY OKNA >> POZABIJANE MUSIAŁA NOSIĆ PACJENTÓW 80-90 kg
MARTWEJ WAGI(bezwładnych) >> WENTYLACJA ZŁA I NIESPRAWNA PO PRAWIE 12
LATACH STRACIŁA ZDROWIE I ZŁOŻYŁA DEKLARACJE >> CHOROBY ZAWODOWEJ I OD
TEJ PORY DYREKCJA ZE SWOIMI PRZYDUPASAMI RÓWNIEŻ >> Z POLSKI Z KASAMI
-CPAM- -CAF- I.T.D...ZACZĘŁA WSZYSTKO ROBIĆ ŻEBY SIĘ SAMA ZWOLNIŁA I
CORAZ WIĘCEJ >> DOKUCZAŁA ALE NIE UDAŁO IM SIĘ ZASTRASZYĆ WYMUSIĆ
NICZEGO I DOPROWADZILI >> JA DO TAKIEGO STANU ZDROWIA ZE MOGLA UMRZEĆ NA
STANOWISKU PRACY WIDZĄC >> ZE NIE UDA IM SIĘ POZBYĆ JEJ A STALO SIĘ TO
GROŹNE DLA NICH POSTANOWILI >> ZWOLNIC JA DYSCYPLINARNIE ZA OPUSZCZENIE
NIBY STANOWISKA PRACY DUŻO >> MOŻNA BY BYŁO PISAĆ O TYM.. JAK PRACOWAŁA
TO OSTATNIO NIE PŁACILI JEJ >> CHOROBOWEGO JAK DO TEGO CZASU A CHORUJE
JUŻ PRAWIE TRZY LATA KASA >> CHORYCH-CPAM- A KASA RODZINNA- CAF -
PRZESTALI PŁACIĆ NAM POMOCY NA >> MIESZKANIE-APL- ŻEBY NAS NASTRASZYĆ
WYSYŁALI POLICE- BEZ ŻADNYCH POWODÓW >> TORA BEZ ŻADNEGO POWODU NAKAZU
WŁAMAŁA SIĘ DO MOJEGO DOMU POWYKRĘCALI >> MI RĘCE ZAŁOŻYLI KAJDANKI
DO
TYLU ŻEBY MNIE JESZCZE WIĘCEJ BOLAŁO(jestem >> inwalida PLUS 95% utraty
zdrowia )JESTEM PO OPERACJI NA SERCE MUSZE BRAĆ MORFINĘ BÓL JEST NIE DO
WYTRZYMANIA ALE TO JUŻ INNA CHOROBA LUDZIE DZIWIĄ SIĘ ZE JESZCZE ŻYJE PO
TYM WSZYSTKIM CO CI PRZESTĘPCY WYPRAWIAJĄ NIE POZWOLILI >> WZJAZC MI
LEKARSTWA NA SERCE Z NIKIM SIĘ SKONTAKTOWAĆ ZACHOWALI SIĘ JAK >> BYM BYŁ
TERRORYSTA A JESTEM BARDZO CHORYM CZŁOWIEKIEM TO ONI ZROBILI >> GORZEJ OD
TERORYSTOW ASYSTENTKI SOCJALNE NIE INTERWENIUJĄ A JESZCZE >>
DEZINFORMUJĄC... MAIRE GDZIE MIESZKAM TEZ UDAJE ZE O NICZYM NIE WIE >>
ADMINISTRACJE PAŃSTWOWE NIE WYPŁACAJĄ NALEŻNYCH PRESTACJI I BLOKUJĄ >>
SPECJALNIE ...ŻEBY ZABIĆ CZŁOWIEKA NIE TRZEBA STRZELIĆ KULKI W GŁOWĘ
ANI >> WŁOŻYĆ NÓŻ W PLECY A MOŻNA ZABIĆ TORTURAMI MORALNYMI
PSYCHICZNYMI >> FIZYCZNYMI.... A ROBIĄ TO Z PREMEDYTACJA KOMORNIKA
WYSŁALI PRÓBOWALI WYRZUCIĆ >> NAS Z MIESZKANIA ZA TO ZE KASA -(CAF) NIE
PŁACIŁA MI NALEŻNEGO DODATKU-APL- DO BATIGER A >> TEN SFAŁSZOWAŁ
KONTRAKT ..TAK SOBIE WSZYSTKO CAŁY ŁAŃCUCH USTALIŁ PONIEWAŻ NAROBIŁ
PRZEKRĘTÓW I >> MYŚLELI ZE NAS NASTRASZĄ A POROSTU STRACILIŚMY ZDROWIE
STAN ZDROWIA >> POWAŻNIE SIĘ POGORSZYŁ Z MOŻLIWOŚCIĄ ZGONU W KAŻDEJ
CHWILI.... JEST TO >> RASIZM NIE PRZESTRZEGANIE PRAW CZŁOWIEKA SPRAWY
KRYMINALNE NADAJĄCE SIĘ >> DO PROKURATURY ALE OSOBY KTÓRE POWINNY TO
ZROBIĆ OKRYWAJĄ WSZYSTKO CZYM >> STAJA SIĘ TAK SAMO
PRZESTĘPCAMI...ROBIĄ
TO ŻEBY ZABIĆ..MOŻNA DŁUGO PISAĆ TAKA JEST CZEŚĆ >> FRANCUZÓW TAKIE
TU
JEST LIBERTE EGALITE FRATERNITE......... >> TAK PRZESTRZEGAJĄ PRAWA
CZŁOWIEKA W UNII EUROPEJSKIEJ W TYM WYPADKU >> CHODZI O FRANCJE.... >>
BRAK DEMOKRACJI ISA NIE PRZESTRZEGANE PRAWA CZŁOWIEKA WE FRANCJI PRZEZ
NIEKTÓRE ADMINISTRACJE FRANCUSKIE TO GORZEJ NIŻ MAFIA...
TORTURUJĄ I ZABIJAJĄ ZA TO ZE SIĘ JEST POLAKIEM INWALIDA TORTURUJĄ
KOBIETY
DZIECI I.T.PO.
ŻEBY OKRYĆ SWOJE PRZEKRĘTY I SPRAWY KRYMINALNE ŻEBY NIE WYSZŁY NA JAW
WYMYŚLAJĄ SPRAWY SADOWE O KTÓRYCH NIE POWIADAMIAJĄ I PÓŹNIEJ WYDAJA
WYROKI BEZ
PRAWA OBRONY I W JEDNYM WYROKU SA DWA SKAZANIA
1 ZA NIE STAWIENIE SIE NA SPRAWIE I 2 KARA WYROK WYSSANY Z PALCA ...
TEN NIBY WYROK NIE PRZYSYŁAJĄ DO NIBY SKAZANEGO CO JEST NIE PRZESTRZEGANE
PRAWO DO OBRONY...
NASTĘPNY PRZYKŁAD SAD PRACY POWINIEN PRZESALAĆ WSZYSTKIE DOWODY DO
PROKURATURY PONIEWAŻ ZOSTAŁO POPEŁNIONE PRZESTĘPSTWO ALE KOMBINUJA Z
DYREKCJA SZPITALA KTÓRY POPEŁNIŁ PRZESTĘPSTWO ZE SWOJA ŚWITA KTÓRA
ZASIADA W
DYREKCJI A DYREKTORKA JEST ZWYKŁA PIELĘGNIARKĄ DYREKTOREM NORMALNY
PRZESTĘPCA
WYSZKOLONY W SPECJALNEJ SZKOLE M......KTÓRZY RAZEM Z SADEM PRACY I
OBROŃCAMI
POSZKODOWANEGO KRĘCĄ I TO JUŻ PONAD 2 LATA A WYDANIE WYROKÓW JUŻ BYŁO
WIELE
RAZY DO KTÓRYCH NIGDY NIE DOSZŁO NIE PRZESYŁALI POWIADOMIENIA ZE WYDANIE
WYROKU NIE ODBĘDZIE SIĘ I NIE PODAWALI POWODU.....
DZISIAJ MIAŁ SAD PRACY MIAŁ KOLEJNY RAZ WYDAĆ WYROK I PO STAWIENIU SIĘ
W
SADZIE SPRAWY NIE BYŁO NAWET NA WOKANDZIE A POINFORMOWALI ZE WYROK BĘDZIE
WYSTAWIONY ZAOCZNIE I PRZESŁANY DO DOMU....
WYROKU SADÓW SA WYDAWANE W PAŃSTWACH DEMOKRATYCZNYCH PUBLICZNIE I W
IMIENIU
REPUBLIKI FRANCUSKIEJ ....JEST TO NIE PRZESTRZEGANIE PROCEDURY BRAK
DEMOKRACJI I METODY MAFIJNE KRYMINALNE ŁAMANE JEST PRAWO CZŁOWIEKA
I.T.P...........
MAJA SIĘ CZEGO BAC PONIEWAŻ NAROBILI TYLE PRZESTĘPSTW SJEST W TYM DUŻO
SPRAW
KRYMINALNYCH TORTURUJĄ ZABIJAJĄ ZE STRASZLIWYM OKRUCIEŃSTWEM I
PREMEDYTACJA
POLAKÓW INWALIDÓW KOBIET DZIECI ZWYKLI ZBRODNIARZE KTÓRZY POWILI BYĆ
ŚCIGANIE PRZEZ PROKURATURĘ I TO Z URZĘDU ....
W TYM TEZ SA UMACZANE SADY SĘDZIOWIE URZĘDNICY PAŃSTWOWI NIERAZ NA
WYSOKIM
STANOWISKU I MYŚLĄ ZE IM WOLNO TORTUROWAĆ FIZYCZNIE PSYCHICZNIE
MORALNIE....POMYLILI SIĘ A TO POROSTU NAZYWA SIĘ MAFIA.....
OTO LIBERTE EGALITE FRATERNITE NIEKTÓRYCH ADMINISTRACJI FRANCUSKICH I ICH
PRACOWNIKÓW.....
ŚWIAT SIĘ MUSI DOWIEDZIEĆ O TYM CI LUDZIE I ADMINISTRACJE PRZYNOSZĄ
WSTYD
FRANCJI .............
JESZCZE JEDEN MAŁY WYCINEK...
JAK SIĘ DOMAGA SWOJEGO PRAWA TO ADMINISTRACJE I ICH PRACOWNICY WYSYŁAJĄ
POLICJE
KTÓRA BEZ NAKAZU WYŁAMUJE DRZWI WYKRĘCĄ RĘCE ZAKŁADA KAJDANKI I TO
INWALIDZIE Z
UTRATA PLUS 95% ZDROWIA ZADAJĄC TORTURY Z MIESZKANIA ZNIKA PIEC TYSIĘCY
EURO
2
BUTELKI WÓDKI DOKUMENTY POLSKIE KTÓRE PO KILKU MIESIĄCACH PODRZUCAJĄ DO
SKRZYNKI
NA LISTY ....POLICJANT W CYWILU JEST PIJANY ZE LEDWO STOI NA NOGACH BYLI
NASŁANI
ŻEBY ZABIĆ I TE NIEKTÓRE ADMINISTRACJE ROBIĄ ŻEBY ZABIĆ PONIEWAŻ
MYŚLĄ
ZE UDA IM
SIĘ UKRYĆ SPRAWY KRYMINALNE PRZEKRĘTY RASIZM....
JESTEŚMY MORALNIE FIZYCZNIE PSYCHICZNIE WYKOŃCZENI Z MOŻLIWOŚCIĄ
NAGŁEGO I
W
KAŻDEJ CHWILI ZGONU....
szerszak (2010-06-07 23:00:28)
Chcialbym zauwazyc, ze dobor gosci do drugiej czesci dzisiejszego programu (7.06.2010) to jakas pomylka. Zaprasza pan Lis goscia szkalujacego zmarlego prezydenta i pyta sie go o duet wyborczy Komorowski-Kaczynski. Pytam : Oczekuje sie od niego analizy sytuacji czy potrzebuje sie kogos o z gory ustalonym zdaniu? Gosc sam przyznaje sie do popierania Komorowskiego, ze od wielu lat go zna.
Na przeciwko sadza sie goscia starajacego sie zachowac neutralny jezyk i przedstawic argumentacje swoich tez (mimo iz zdaje sie nie jest wcale wymagana).
Powstaje karykatura. Przy palajacym nienawiscia do jednej opcji gosciu programu drugi uczestnik broniac normalnosci staje sie automatycznie zwolennikiem opcji zwalcznej. Przy braku reakcji prowadzacego jest to nazbyt widoczne.
Ela (2010-06-07 22:34:08)
Panie Tomaszu,dlaczego w dzisiejszym programie nt. katastrofy smoleńskiej rozmawia Pan z tzw.ekspertami lotniczymi, którzy byli również szkoleni systemem wojskowym i którzy tak naprawdę (jak wynika z ich wcześniejszych wypowiedzi) nie do końca orientują się w prawidłowych procedurach i nawet między sobą nie potrafią uzgodnić jednej wersji. Wystarczy poczytać forum lotnictwa z opiniami pilotów komunikacyjnych. Tymczasem w Pana programie autorytetem jest major Fiszer, który nigdy nie latał na samolotach komunikacyjnych, a wg wikipedi wszystko co wylatał (w tym szybowce) to 1000 godzin.
Miałam nadzieję że w pańskim programie wypowiedzą się prawdziwi fachowcy, piloci liniowi, kontrolerzy, a nie ludzie szkoleni systemem, który doprowadził do tak wielu wypadków.
Pozdrawiam serdecznie.
miron (2010-05-28 22:40:51)
przepraszam chciałbym prosić pana o to by poruszył pan w sfoim programi temat gangów w polsce czy są czym się zajmują jak mozna z nimi walczyć i by przeprowadził pan wywiad z kilkomo sprzedawczykami typu masa lub z jakoś inną k...ą
Tomasz Wilk (2010-05-27 01:43:14)
Witam,
kiedy można się spodziewać udziału w Pana programie p. Janusza Korwin-Mikkego? Jest to jeden z najpopularniejszych rzeczywistych opozycjonistów i jako taki już dawno powinien znaleźć się na liście gości. Liczę, że to zdarzenie będzie miało miejsce w najbliższym czasie, koniecznie przed I turą wyborów. Wszak jako kandydat na prezydenta jest politykiem wielce pożądanym przez widzów w okresie trwającej kampanii, zwłaszcza w obecnej sytuacji - a więc ignorowaniu przez media opozycji (mamy deficyt na rynku informacyjnym, zatem popyt rośnie - zaobserwowałem to zjawisko wśród wielu moich znajomych). Liczę iż spełni Pan oczekiwania moje oraz wielu innych wyborców.
Pozdrawiam,
Tomasz Wilk.
Malgorzata Okurowska (2010-05-26 14:54:02)
Panie Tomaszu,
dlaczego Pan kpi ze mnie :
1. zapraszajac do swojego programu te beznadziejnie glupia i cyniczna kobiete Kidawe-Blonska. Niech Pan przeczyta wywiad, ktory przeprowadzil z tym indywiduum Pan Mazurek. Po tego rodzaju odslonie trzeba nie miec chociazby odrobiny dobrego smaku, nie mowiac juz o zwyklej ludzkiej uczciwosci, zeby zabierac glos publicznie i na dodatek mowic o trosce o dobro Polakow. Ten zarzut dotyczy pana, jak rowniez Kidawy-Blonskiej, ale ona jest politykiem PO.
2. Wiem, ze pan jest mistrzem manipulacji (tylko tutaj nie ma sie z czego cieszyc, niestety!). Wbrew pana intencjom sceny ze spotkania z Panem Jaroslawem Kaczynskim na Placu Teatralnym w Warszawie, ktore pana reporterzy sprytnie uchwycili nie zaprzeczaja ideom, ktore glosi Pan Jaroslaw Kaczynski. Rozumiem, jest pan na musiku! Znowu polecam panu wywiad Pana Mazurka, gdzie znajdzie Pan odnosniki do uroczych wypowiedzi naz wiecu PO. Szkoda, ze brakuje Panu jaj, zeby chociaz chciec byc uczciwym dziennikarzem, bo taki przedstawilby fragmenty wiecow wszystkich stron skoro juz zaprosil Pan przedstawicieli 3 kandydatow.
3. Przykro stwierdzic ale wywiad z panem Balcerowiczem byl tez zalosny merytorycznie, tylko tutaj to juz nie koniecznie pana wina. Pan tylo manipuluje, tzn. co, kto, jak i kiedy, zas Panu Balcerowiczowi wszystko jedno kto, aby tylko bylo PO, i niech dalej idzie po staremu (tak od 2007)a on juz nam cos wymysli! Matko Boska znowu!
To byl wyjatkowo przykry program.
Malgorzata Okurowsk
Poważny (2010-05-25 09:44:36)
Panie Tomaszu, czy ciągle musi Pan do swojego programu zapraszać te same osoby? Ciągle tylko przedstawiciele PO, PIS,SLD i czasami PSL. Ciągle i ciągle te same twarze i poglądy. Nuda, nuda i jeszcze raz nuda! Najwyższy czas na świeży powiew, na coś innego. Proszę zaprosić i skonfrontować ze sobą np. Janusza Korwina-Mikke z Bronisławem Komorowskim(lub innym przedstawicielem PO) lub z dowolnym przedstawicielem PiS lub SLD lub PSL. Taka debata z pewnością interesująca i rzeczowa. Może w końcu widzowie nie przysypialiby przed telewizorami na Pańśkim programie lub nie zmieniali by stacji. Proszę się odważyć i zaprosić również innych kandydatów na urząd prezydenta. Licze, że choć raz odważy się Pan zrobić program dla zwolenników innych opcji politycznych (niż tylko PO/PIS/SLD/PSL), wszak wszyscy żyjemy w demokracji i mamy prawo zobaczyć w publicznej TV naszych kandydatów.
Polak (2010-05-24 14:37:02)
Prosę zoorganizować debatę wyborczą!!!!
Przed Polakami najważniejsza decyzja - na kogo zagłosować.
Program publicystyczna o największej ogladalności w TVP, a unika tematu wyborów.
Zaprosić kandydatów i tyle ( w najbliższy poniedziałek kandydaci klubów parlamentarnych + 1 osoba, w następny pozostałych pięciu) kto przyjdzie ten przyjdzie!!
piter (2010-05-17 23:07:24)
cwaniaczku lis dlaczego ciągle czepiasz się pan jarosława kaczyńskiego czy dlatego że nie możesz już czepiać się lecha kaczyńskiego.gdyby był pan uczciwym i żetelnym dziennikarzem a nie zwykłym zakłamanym doropkiewiczem pokazując zbitki wypowiedzi jarosława kaczyńskiego powiedział by pan że to wszystko prawda co mówił jarosław kaczyński a na dowód tego przypomniał kilka afer z udziełem pana mocodawców.niech pan będzie odoważnym człowiekiem choć wiem że takich ludzi jak pan na to nie stać i zrobi debatę komorowskiego z panem Aleksandrem Ściosem który ma do tego karierowicz wiele pytań.to pokazało by kim naprawdę jest bronek i jakią przeszłość.
piter (2010-05-17 22:35:55)
nie rozumię dlaczego peowiec lis ciągle wyraża opinie polaków że jego program ma najlepszą oglądalność.tak ma kiedy zaprosi pan swojego idola jaruzelskiego.
klocek (2010-05-14 09:22:09)
czy pieniądze są najważniejsze,czy musi Pan popierać PIS,bo inaczej Pana wyrzucą z pracy?
Jan Urban (2010-04-15 22:02:27)
Przepraszam, jeszcze jedno. W żaden sposób nie chciałem obrazić generała-eksprezydenta Jaruzelskiego. Podkreslić tylko chciałem paradoks zestawienia tych dwu nazwisk poniżej.
JanU
Jan Urban (2010-04-15 21:55:56)
Panie Tomaszu
Nie jestem oryginalny i sprawę zapewne poruszy Pan w swoich programach, ale trudno mi o niej nie pisać skoro prawie wszystkie media od TVP poprzez radiową Trójkę po TVN robią z nas - Krakowian - chuliganów. A protesty przeciw pochowaniu śp. Prezydenta Kaczyńskiego i jego Żony na Wawelu nie są wybrykiem chuligańskim ani nawet wyrazem sprzeciwu wobec zmarłego Prezydenta. TO GŁĘBOKIE ZATROSKANIE KRAKOWIAN O MIEJSCE WAWELU W HISTORII POLSKI. U mnie w Instytucie (placówce naukowej) wszyscy, z którymi rozmawiałem - profesorowie, doktorzy, sprzątaczki - są przeciwko decyzji kardynała Dziwisza.
Spójrzmy bowiem na ten problem z perspektywy historii i zadajmy ważniejsze pytania, niż to, czy Kaczyński będzie w sobotę pochowany na Wawelu.
1. Czy wolno jednemu człowiekowi, poniesionemu emocjami chwili (nawet dobrymi, bo chciał "wywyższyć" tragicznie zmarłego) decydować o tym, co stanie się z takim skarbem narodowym jak Wawel?
2. Zrobiono precedens. Jakie będą następne kroki - kto jeszcze "dostanie się" na Wawel? Jeśli bowiem Kaczyński to dlaczego nie Wałęsa? A dla wielu Kwaśniewski też nie był gorszym prezydentem. Czy więc warto było robić taki precedens?
3. Czy w ogóle feudalny Wawel jest odpowiednim miejscem na pochówek współczesnych, demokratycznych przywódców. Czy właśnie w Świątyni Opatrzności nie powinna powstać taka krypta?
4. Czy są warunki techniczne na robienie z Wawelu czynnej nekropolii. Już teraz okazuje się, że Kaczyński będzie leżał w "przedsionku" krypty, w której leży Piłsudski. Znam Wawel i wiem, że nie ma tam miejsca. Jak to będzie wyglądało, gdy do grobu np. piętnastego prezydenta z rodziną będzie się zjeżdżać windą na "poziom minus pięć".
5. Wreszcie poniesieni emocjami chwili i krótkowzroczni wielbiciele Prezydenta nie wiedzą, że zapewne wyrządzili mu "niedźwiedzią przysługę". Patrząc z perspektywy historycznej, jeśli powstanie nekropolia prezydencka w Warszawie to Kaczyński znajdzie się poza nią, będzie "odmieńcem", jeśli nie "wyrzutkiem" (jak nieobecny na Wawelu król Stanisław August Poniatowski). Wyobraźmy sobie taką scenę w 2100 roku:
Wycieczka szkolna zwiedza Nekropolię Prezydencką w Świątyni Opatrzności Bożej. Pani pokazuje: "Tu leży prezydent Kaczorowski, strażnik Urzędu na wygnaniu, tu Wałęsa - wszyscy wiedzą kim on był, tu Kwaśniewski, a tu zasłużony Ziobro, tu ... (itd)". Wreszcie kończy i pyta dzieci: "Kto wie których prezydentów tu brak?" Zgłasza się jak zawsze dobrze przygotowany Jasio: "Kaczyńskiego i Jaruzelskiego, proszę pani!". "Dobrze Jasiu, doskonale! Wychodzimy na zewnątrz"
6. No i - na koniec - niech ktoś odpowie na pytanie, dlaczego Kraków był "zły", gdy szło o organizację mistrzostw w piłce nożnej (brak hoteli, dróg itp) a jest "dobry" do organizacji pogrzebu Prezydenta?
Serdecznie pozdrawiam.
Jan Urban
PS. Historyjka z wycieczką do Nekropolii Prezydentów jest mojego autorstwa i pozwalam ją Panu wykorzystać w ewentualnym programie.
Krzysztof Kaczmarek (2010-04-12 22:20:56)
Mam jedno pytanie do Pana Tomasza Lisa i twórców programu dotyczące stałych gości a właściwie ich braku.To przecież Pański program tak bardzo lansował takie "gwiazdy" jak poseł Janusz Palikot czy też Stefan Niesiołowski.Czyżby nastąpiła jakaś zmiana i tych "dżentelmenów" którzy pod adresem śp. Prezydenta rzucali inwektywami i oszczerstwami nie ujrzymy w Pana programie już na stałe czy to to chwilowa przerwa w okresie żałoby ?
Dariusz (2010-04-08 21:55:40)
Witam bardzo sobie cenię Pana programy ale zastanawiam się czy dla Polski wnoszą one coś dobrego, czy to kolejne show dla kasy. tematy programów są różne, ale wnioski są zawsze takie same opozycja widzi wszystkie błędy rządu ,a ci mówią jakich to cudów dokonali. i tak jest od lat, a prawda jest taka że znów są dziury na drogach ,do lekarzy są kolejki , zus upadnie albo nie ,a na emerytury nie ma co liczyć. a mnie interesowałby taki program w którym pokaże Pan jak ci wszyscy ministrowie od dróg naprawiają samochody tysięcy kierowców ,lekarze czekają z otwartymi drzwiami itp. w takich programach problemy widziane są oczami tych z góry,bo dziurawa droga z dołu wygląda prozaicznie i spadłaby oglądalność.najbardziej jestem ciekaw czy Pan w ogóle czyta to forum i czy takie polityczne problemy Pana w ogóle interesują.dowiemy się o tym w jednym z najbliższych programów na żywo.pozdrawiam
aKaSz (2010-03-18 17:18:01)
Dzien dobry! Panie Tomaszu prosze aby odwiedził pan ze swoją ekipą misztala. Pokazał jego wille z pozłacanymi krzesłami, samochody, biżuterie itp. A po oględzinach jego rezydencji przez pana, ekipe nagrywającą i nas widzów przeprowadził z nim wywiad na temat samobront, A. Lepera oraz pana Łyżwińskiego ogólnie o problemach samoobrony, zapytał sie jak radzi sobie bez polityki sejmowej a jak w samorządowej, oczywiście jeżeli jeszcze bieże w niej udział. Misztal jest dla mnie człowiekem sukcesu, dorobił sie czegoś z niczego, ma poczucie humaoru, jest poprostu krejzolem. J. Palikot to przy nim pryszcz. Prosze a by pan panie Tomaszu raozpatrzył moją prośbe pozytywnie.
bez zmian żadnych (2010-03-15 18:22:49)
Prekandzdat Sikorski ma już swój program vide Tomasz Lis na Żywo??? Panie redaktorze czy tak wypada? Czy może nie ma już wstydu by prezentować bliskich sobie kandydatów?
Magda (2010-03-09 10:21:09)
Nie podobała mi się wczorajsza pierwsza część programu z Joanną Szczepkowską i Kubą Wojewódzkim. Po pierwsze oboje byli do siebie od razu negatywnie nastawieni i zaczęli rozmowę od przytyków. Po drugie Kuba Wojewódzki chyba nie do końca nadaje się do wystąpień serio, widziałam go wcześniej w "Teraz My", mam wrażenie, że podczas wystąpień serio włącza mu się podejście agresywne, być może wydaje mu się, że w ten sposób lepiej wypadnie. Co do Joanny Szczepkowskiej to mam wrażenie, iż jest osobą, która nie jest w stanie pracować z ludżmi. Przypominam konflikt z Krystyną Jandą, z którego to Janda wyszła zwycięsko, teraz mam wrażenie ekipa stanęła po stronie Lupy nie bez kozery. Cały program Pana Lisa był oparty na konflikcie tych dwóch osób bez żadnej treści rozmowy. Szkoda.
vox populi vox Dei (2010-02-23 18:20:26)
poruszył pan w swoim programie jóż wiele tematów a o krymilizacji użytkowników konopi żadnego czyżby bał się pan trudnyh tematów
Znów Palikot (2010-02-22 22:36:22)
Czy nie ma juz ludzi w tym kraju ktorych mozna zaprosic zamiast niego i wysluchac co ma do powiedzenia??? Dlaczego? Palikot urósł w oczach autora do rangi autorytetu - steruje nim. Wie, że mowiac cos oryginalnego w mediach - natychmiast bedzie zaproszony do programu w poniedzialek o 21:40... Jesli nie on, to za tydzien bedzie Komorowski, a potem Wałęsa, a potem w grudniu znow Jaruzelski. Ile można?? CZy nie ma w tym kraju wartosciowych ludzi, ktorzy maja cos do powiedzenia??? DO kazdego programu znalezc mozna kogos, ale trzeba chciec...
PS: Czy bedzie tez audycja z celi w ktorej siedziec bedzie Lepper? BO to tez staly bywalec programu.......
Zielonogórzanka (2010-02-08 21:52:03)
Witam Panie Tomku, nie porusza Pana to co dzieje się w Zielonej teraz? Wiem, że nie jest to sprawa ogólnopolska, lecz obnaża pewne ułomności policji i zarządzających miastem (konferencja prasowa po miesiącu heh)! Dla mojego bezpieczeństwa i wielu innych kobiet myślę, że powinno to być maksymalnie nagłośnione aby wszyscy wiedzieli konkretnie co jest grane!!! Niespełniony i zakompleksiony chłopaczek biega i krzywdzi dziewczynki, kobiety. To raczej normalne nie jest i nie powinno tak być. Chciałabym aby najpierw złapali go chłopacy i powiesili za ... wiadomo co :) ale z drugiej strony przypomina się historia z Włodowa i nie chciałabym aby za jakiegoś śmiecia dobry chłopak poszedł siedzieć, raptem za odrobienie zadania domowego, które to powinni zrobić policjanci. Proszę o pomoc - przyda się ofiarom a i tym, które już popadają w paranoję.
Pozrawiam.
pacjent (2010-01-20 21:27:04)
Szanowny Panie!
Proszę rozważyć następujący temat: poważna debata z obecnym i poprzednimi ministrami zdrowia na temat problemów systemu ochrony zdrowia. Proszę jednocześnie zwrócić uwagę na ewolucję obecnej Pani Minister w stosunku do wypowiedzi wygłaszanych w Komisji Zdrowia Sejmu RP w latach 2002-2003, gdy była posłem opozycji.
don_balon (2010-01-11 20:24:12)
Wybacz, ale Balcerowicz to jeden z największych Polaków, który dla naszego kraju zrobił o niebo więcej niż Twój (zapewne) idol, czyli Lepper (wnioskuję po poziomie wypowiedzi).
tomasz ostrowski (2009-12-30 16:10:58)
mialbym dla pana redaktora temat ktory zainteresuje miliony polakow nie tylko lesnikow i mysliwych. chodzi o lasy panstwowe rzad planuje najprawdopodobniej prywatyzacje lasow ale chce to zrobic w bialych rekawiczkach . jestem lesnikiem wiem co pisze zreszta nie jest to tylko moja opinja.premier tusk obiecal ze nie dopusci do prywatyzacji lasow a jednoczesnie dyrektorem lp ustanowil p. pigana mlodego czlowieka bez zadnej praktyki. mysle ze jest on slupem ,za sznurki pociaga ktos inny.wiele decyzji p dyrektora na to wskazuje np zakaz zatrudniania w lasach .zamiast odmladzac kadre zarzadzenie mowi o przesuwaniu ludzi z jednego stanowiska na drugie . ilosc pracownikow sie zmniejsza a pracy jest coraz wiecej. pisalem do pana dyrektora w sprawie przyjec odpowiedz brzmiala ze jest kryzys i lasow nie stac na nowych pracownikow. jest to oczywista bzdura lasy dawno nie staly finansowo tak dobrze jak w tym roku drewno osiaga wysokie ceny na aukcjach i przetargach wystarczy poczytac troche literatury fachowej czego dyrektor chyba nie czyni . nastepna sprawa nowe zarzadzenie dyrektora lp dotyczy mieszkan sluzbowych dla podlesniczych strazy lesnej .od zawsze podlesniczy mial osade sluzbowa na terenie lesnictwa czyli w miejscu pracy teraz zostanie im naliczony czynsz ale tylko podlesniczym lesniczym nie . jest nie do pomyslenia zeby lesniczy ktory ma duzo wyzsze pobory nie placil a podlesniczy tak.przeciez podlesniczy to sol lasow oni wykonuja najgorsza czesc pracy. jest to wg mnie chec sklocenia lesnikow miedzy soba ranga zawodu lesnika maleje jest wrecz deptana nie jestem zwolennikiem radia maryja ale zupelnie przypadkiem uslyszalem wypowiedz profesora szyszki ktorego bardzo sobie cenie bardzo bym prosil o zainteresowanie sie tym tematem chcialbym w pana programie zobaczyc wlasnie pana profesora i dyrektora lp mysle a wrecz jestem pewien ze ten odcinek mialby ogladalnosc bardzo wysoka . lasy to nasze dobro narodowe i wszystkim prawdziwym polakom zalezy zeby byly polskie a nie rozparcelowane na dzialki budowlane moj telefon 501480639
Grzegorz (2009-12-29 18:18:46)
Pan Lis zaprasza Balcerowicza, który chce prywatyzować wszystko. Nie zdaje sobie sprawy, żeprywatyzując gałęxie surowców strategicznych uzależnić może nas od wpływów innych państw, co podobnie jak prywatyzacja innych rzeczy może być niebezpieczne dla Polski. Ten pan wiele zakładów państwowych doprowadził do upadku poprzez dodatkowe obciążenia co jest sprzeczne konkurencją na równych prawach. A co będzie gdy wszystko będzie prywatne? skończą się pieniądze z tej działalności, a na pewno wszystkim nie będzie się żyło dobrze. Co z biednymi ludźmi przecież nie wyślemy ich w Kosmos. Biedacy będą zawsze i onich trzeba zadbać. Nie wszyscy to obiboki, wyciągający rękę po pomoc społeczną
Bieda (2009-12-20 21:42:36)
Polska Gazeta Krakowska": Nie zanosi się na to, by krakowski sylwester był kryzysowy. Urzędnicy miejscy zapowiadali, że będą oszczędzać na organizacji imprezy, okazuje się jednak, że będzie kosztować ok. 4,5 mln zł, czyli prawie tyle samo co ubiegłoroczna.
W czasie mijającego weekendu w Polsce zamarzło aż 29 osób - wynika ze statystyk Komendy Głównej Policji. Policjanci apelują, by nie przechodzić obojętnie obok osób pijanych, lub bezdomnych, którzy nie mają gdzie się schronić.
To wiadomości z 20 grudnia br. nie ciekawi Pana ile Kraków wydał w 2009 roku na ludzi bezdomnych na noclegownie ??? Może nie wygodny temat . Zbyt błahy jak na taki program .
Widz (2009-12-18 02:51:19)
Dziękuję serdecznie za zaproszenie gen. W. Jaruzelskiego.
Od 20 lat media karmią nas tylko jedna stroną, dzięki temu programowi mogliśmy wysłuchać choć przez 20 parę minut drugiej strony.
Co z ta nasza demokracja skoro zawsze jest tylko "jedna racja".
Mam nadzieję, że w mediach pojawi się więcej wypowiedzi osób z "drugiej strony barykady". Jednocześnie nadmieniam, że podczas Zamachu Majowego z 1926 roku zginęło ponad 170 cywili, represje były prowadzone aż do 1939 roku. Każdy strajk czy manifestacja była przez rząd przedwojenny krwawo tłumiona, o zaleceniach skierowanych do wojska w sprawie protestów czytałem i potwierdzam! Wojsko miało bezwzględnie strzelać do manifestantów bez żadnego wczesnego ostrzeżenia. Przed wojną za to nikomu włos z głowy nie spadł. Żaden "IPN" nikogo nie sądził za tamte wydarzenia.
Na koniec proszę o więcej gości z tej drugiej strony. Może się więcej dowiemy, ja należałem w 1981 roku do ekstremy i z zaciekawieniem słucham co druga strona ma do powiedzenia.
Kacper (2009-12-14 22:27:30)
Jestem zdegustowany tym z jaką czołobitnością prowadził pan wywiad z gen Jaruzelskim. Tyle zbrodni i zdrady, za która odpowiada ten człowiek a Pan mu czułe słówka tylko prawił, ledwo co napominając o dtlematach moralnych. Brawo za obłudę i to nazywają profesjponalizmem dziennikarstwa?
maciek (2009-12-10 16:05:17)
Panie Tomaszu czy mógłby się Pan zapoznać z tematem oszustwa Al Gora związanego z wpływem Co2 na ocieplenie klimatu .Dla ułatwienia ,wystarczy wpisać w wyszukiwarce; prof.Jaworowski / globalny szwindel
Zwracam uwagę,że w powyższych materiałach wypowiadają się uznani naukowcy.
Dlaczego polscy negocjatorzy nie zasięgaja opinii polskich naukowców i bezkrytycznie przytakują temu co podsuwaja im amerykanie,tak jakby miliony euro kar za emisję CO2 było niczym.
Globalne ocieplenie czy zmiana stref klimatycznych ? To byłaby bardzo ciekawa dyskusja.Kierujący całym zamieszaniem Al Gore ma dostep do miliardów dol. przeznaczonych na walkę z wymyśloną nieistniejącą przyczyną.Obnażenie tego oszustwa pozwoli na zaoszczędzenie ogromnych sum,które będzie można przeznaczyć na inne cele.
To nie bedzie łatwe zważywszy ,że koncerny opracowuja kosztowne technologie ,które mają na celu neutralizowanie CO2.Kraje rozwinięte nie zarobią na sprzedaży swoich technologii biedniejszym.Myślę ,że warto zapytać prof. Zbigniewa Jaworowskiego ,który potrafi najlepiej naświetlić całą sprawę
Tomasz (2009-11-17 18:12:17)
Panie Tomaszu!Zapraszając Kurskiego, kpi pan z normalnych widzów!
zniesmaczona (2009-11-17 08:05:30)
Czy naprawdę nie może Pan zaprosić do programu jakichś normalnych ludzi, a nie takie szuje, jak:Kurski i Brudziński, które na mnie i moją rodzinę działają jak płachta na byka?
pt@ (2009-11-16 21:58:55)
Jak dla mnie kompletny DNEM jest zapraszanie do programu tego posła, którego nazwiska nie podam by odróżnić od ludzi normalnych, notorycznie łamiącego prawo bo chroni go immunitet. Panie Lis, zastanów się Pan. Jakkolwiek rozumiem, że gość swymi wybrykami zdobywa popularność wśród gawiedzi to dokładnie tego rodzaju popularność powinna mu zamykać drzwi do programów publicystycznych. Jestem przekonany, że lepiej zaprosić żebraka z ulicy...
Rychu (2009-11-09 22:52:34)
Hej Lisu! Kiedy Zbycha zaprosisz do programu?
- nie mogę się już doczekać:(
antysalonowiec (2009-11-09 20:09:56)
Jak można zaprosić do programu w TV publicznej taką szm..ę jak Sawicka.Cóż swój swego rozpoznaje na kilometr. Łysiak pana bezbłędnie określił.
do izapi22 (2009-11-05 16:26:08)
Nie uważam się za inteligentnego człowieka. W istocie jestem skromnym doktorantem, na uniwersytecie. Po drugie kogo ja obraziłem?. To ty to uczyniłaś wrzucając mnie do jednego worka, a to błąd.
Aczkolwiek to nie jest wątek o mnie, czy o tobie, lecz dotyczy doboru gości w programie Tomasza Lisa. Ja wypowiedziałem się w tej materii, a ty nagle dotykasz innych sfer. Specjalnie dla ciebie trudne słowa ad rem drogo koleżanko
Kibol Korony pozdrawia wszystkich kiboli w Polsce
izapi22 (2009-11-04 18:58:15)
Myślisz Kibolu, że jak rzucisz słowami: "argumenty", "eufemistycznie", "replika", "polemika", to już jesteś inteligentny i już możesz obrażać kogo się da?
Guus, nie sądzę, żeby pan Owsiak był zaproszony jako ekspert. Raczej jako osoba, która jako jedna z nielicznych wierzy w ludzi tak bardzo, że nawet o takich (zachowujących się, jak zwierzęta walczące o terytorium) potrafi myśleć dobrze. To znaczy wierzy, że mogą się jeszcze zmienić. Ja jestem niestety opinią bliżej redaktora Lisa. (Szczególnie, kiedy widzę takie komentarze, jak Kibola i Guusa.)
To Wy, kibice, sami zadbaliście bardzo profesjonalnie o wykształcenie w oczach opinii publicznej Waszego wizerunku, jako bijących się i niszczących wszystko przy każdej okazji nie-ludziach. Jeśli wszystkie konflikty, jak ten z ITI chcecie tak rozwiązywać, to raczej nic z tego nie będzie. Tylko burdy i wulgarny słownik na trybunach. Po co to komu? Chcecie się wyżyć? Uprawiajcie jakiś sport. To przynajmniej nauczy Was kultury... Może...
Guus (2009-11-03 17:55:23)
Jestem zażenowany faktem, że ekspertem w temacie kibicowskim był Jerzy Owsiak. Czy zna on realia kibicowskie ? Był choć na jednym wyjeździe kibiców Legii Warszawa ? Takie pierdu-pierdu, to może każdy sobie gadać.
To tak samo ekspertem od spraw kibicowskich mogliście zrobić Senyszyn albo Kreta. Co za różnica ?
Kibol (2009-11-02 22:53:38)
Dobór gości, w dzisiejszym programie pisząc eufemistycznie niefortunny. Proszę mi wyjaśnić - tylko merytorycznie - dlaczego nie było przedstawiciela kibiców Legii???. Czyżby redaktor Lis obawiał się, że elokwentny legionista obalił stereotyp "łysego tępaka" w szaliku. Zaręczam, że za pomocą argumentów średniorozgarnięty kibol wykazałby, że wina za konflikt na linii ITI-kibice Legii leży po stronie koncernu. Niestety, ale po raz kolejny nas kibiców potraktowano w sposób deprecjonujący nasz obraz szalikowców w oczach ludzi. Proszę o odpowiedż na moje wątpliwości - chyba nie boicie się polemiki. Zaręczam, że moja replika będzie wówczas znacznie rozbudowana za pomocą argumentów.
PS
Dodam jedynie, że jestem kibicem Korony Kielce i nie mam interesu bronić legionistów, ale umiłowanie do prawdy nie pozwala mi biernie przyglądać się tej szopce.
ja (2009-10-31 20:22:49)
Witam
Mam pytanie jak można się skontaktować z administratorem forum?
izapi22 (2009-10-19 12:46:10)
Ewo, napisałaś: "dwukrotnie nazwała posła PIS-u hipokrytą, nie wyjaśniając, na czym miałaby polegać jego hipokryzja".
To było oczywiste. Nie trzeba było tego wyjaśniać...
Walić POsrańców (2009-10-13 08:57:41)
Ale hołoty z partii złodziei na forum. Już niedługo POjeby.
mkk (2009-10-13 07:51:57)
Czy naprawdę musi zapraszać Pan takie kontrowersyjne osoby jak ta Kempa? To babsko jest odrazające. Normalny człowiek nie jest w stanie słuchać słowotoku tej pisowskiej kreatury, która prawie przez cały program wygłaszał monolog wewnętrzny.Poza tym na tego babsztyla nie da sie patrzeć!
antykaczucha (2009-10-06 08:02:22)
Zapraszanie do studia pisowskich szumowin typu: Kurski i Brudziński, jest kpiną z widzów!
Lipton (2009-10-05 22:43:58)
Dyskusja na temat Polańskiego bardzo ciekawa i kompetentna no i przede wszystkim dyskusja czego nie można powiedzieć o 2 posłach ,którzy w sprawie afery przenieśli nas do magla. Czy musimy ich słuchać i oglądać a może ta czwórka powinna dyskutowąć o aferze a 2 panów posłów może w cywilizowany sposób dałoby radę przedyskutować sprawę Polańskiego.
Ewa (2009-09-30 13:09:24)
A na mnie Kazimiera Szczuka zrobiła wrażenie negatywne. Zagłuszała drugą stronę powtarzanym w kółko "Czy mogę coś powiedzieć?", dwukrotnie nazwała posła PIS-u hipokrytą, nie wyjaśniając, na czym miałaby polegać jego hipokryzja, do tego ten jej ironiczny ton, bez którego nie wytrzyma jednej godziny, to wszystko nie sprzyja kulturalnej, konstruktywnej dyskusji.
izapi22 (2009-09-28 23:37:11)
Bardzo się cieszę, że w programie wzięła udział pani Kazimiera Szczuka. Merytoryczne, konkretne, logiczne wypowiedzi. Szkoda, że mało mamy takich polityków.
pustelnik1@tlen.pl (2009-09-17 19:59:58)
Pierwszy odcinek w tej serii był nastawiony na show (Niesiołowski i Kurski) brakowało tam rzeczowej dyskusji.
W tym odcinku o wiele lepszy dobór gości, ale prosiłbym do takiej dyskusji, gdzie wiadomo że będzie temat budżetu zaprosić ekonomistę, który będzie miał za zadanie sprowadzanie rozmowy na właściwe tory, ponieważ Ci politycy znają się tyle na finansach co w telewizji obejrzeli albo im koledzy po fachu powiedzieli.
wielu sukcesów i coraz ciekawszych gości do dyskusji
pozdrawiam
dobór gości ? (2009-06-15 22:30:51)
uważam, że prowadzący p. Lis - powinien zwrócić uwagę na gości - zachowują się obraźliwie - program byłby dużo bardziej ciekawy bez publiczności -
Zniesmaczony (2009-06-02 08:39:28)
Panie Tomaszu,
Czy zapraszając do programu Urszulę Dudziak i Michała Żebrowskiego wiedział Pan, że popierają oni tego samego kandydata w eurowyborach?
Czy ta część programu była darmową reklamą jednego kandydata za publiczne pieniądze?
Czy nadal uważa Pan siebie za niezależnego dziennikarza?
max (2009-06-01 22:48:18)
1 CZERWCA 2009 T.LIS NA ŻYWO NIESPOTYKANA I BEZPARDONOWA PROPAGANDA PLATFORMY OBYWATELSKIEJ. ŻAL..
maniek (2009-06-01 22:46:00)
dzisiejszy (1.06.09) program to była propaganda dla jednego kandydata z jednej partii!!!!! wiadomo jakiej "cudaków"! zalosne!!
ender (2009-05-29 12:10:17)
Pani Tomaszu bardzo proszę nie zapraszać Pani Kępy, dzięki niej dyskusja zmienia się w ciągłe przerywanie oponentowi. To wstyd by musiał Pan ją upominać po raz 78. Przez to całość programu przeistacza się w straganową kłótnię z której nikt nic nie wie. Pozatym 80% wypowiedzi to czysty populizm nie mający za wiele wspólnego z zadanym pytaniem. Ja rozumiem że posłowie PIS w jakich by programach nie uczestniczyli ciągle się tak zachowują (to chyba jest taktyka zakrzyczeć pzreciwnika ) ale to wpływa negatywnie na cały program. Może zapraszanie tylko 1 przedstawiciela PIS mogło by pomóc. Mniej krzykaczy więcej sensownej rozmowy.
Zibi nangarkhel (2009-05-26 14:13:27)
List otwarty do ludzi mediów w Polsce zajmujących się sprawą żołnierzy oskarżonych o zbrodnię pod Nangar Khel
Media mają bardzo wielkie znaczenie, potrafią jednym artykułem, czy krótkim programem w telewizji zmienić tok myślenia tysięcy osób.
Wolność słowa czyli: jasność , otwartość, odpowiedzialność, obiektywizm, nie stronniczość, a przede wszystkim prawda !
Czy w sprawie wypadku z 16 sierpnia 2007r. w Islamskiej Republice Afganistanu - okolicach wioski Nangar Khel media zachowały się obiektywnie zgodnie z zasadą rzetelności? Niestety nie!!!
Większość z Was dziennikarze, redaktorzy w poszukiwaniu sensacji, a przede wszystkim podwyższenia sprzedaży nakładu gazet, lub oglądalności waszych programów telewizyjnych. Z premedytacją przekazywaliście opinii publicznej kłamstwa, insynuacje.
Mówiliście o sytuacjach, które nie miały miejsca i mijały się z rzeczywistością!
Dlaczego gdy prokuratura na dobre rozwinęła postępowanie wyjaśniające - media okrzyknęły żołnierzy mordercami i zbrodniarzami wojennymi?
Czy to nie nazywa się "sugestią"?
Sąd nie wydał jeszcze wyroku , a wy zachowujecie się jak by żołnierze zostali skazani prawomocnym wyrokiem i uznano ich za winnych.
Czy to aby przypadkiem nie jest działanie na szkodę tych żołnierzy i w ogóle całego przebiegu procesu?
Dlaczego media teraz gdy coraz więcej faktów wychodzi na jaw , które wskazują na to, że żołnierze są niewinni i wykonali rozkazy przełożonych przestają o sprawie mówić i pisać ?
Czyżby za mało dramatyzmu? Krwi? Tragedii ludzkich?
A może za dużo prawdy o całym naszym polskim "dziurawym" systemie ustawodawczym, decydentach , o niedociągnięciach i kompatybilności na misjach w szczeblu dowodzenia ?
Może za dużo prawdy o tym że niewinnych chciano skazać bo polskie prawo ma luki w zakresie żołnierzy wyjeżdżających na misje?
Może jednak media ucichły na temat tej sprawy bo gdzieś tam "od górnie" przyszedł taki nakaz? A może to naga prawda, że polscy żołnierze jeżdżą na misję z wadliwym i nieprzetestowanym w tamtejszych warunkach sprzętem spowodowała tę ciszę?
Redaktorzy i dziennikarze większość z was szuka sensacji i zbija swój kapitał na perfidnym kłamstwie!!! Na tym się kończy wasza "wolność słowa" my nazywamy ją WOLNOŚCIĄ KŁAMSTWA?
W kilku gazetach czy programach padły ostre słowa pod adresem oskarżonych żołnierzy. Zastanawiamy się czy oni usłyszą od tych "wolnych gazet" , "niezależnej telewizji" słowo przepraszam, kiedy zostaną uniewinnieni, a wszystko wskazuje na to, że tak się stanie!
W wielu krajach jest tak że najpierw trzeba udowodnić winę oskarżonemu, a dopiero potem zastosować adekwatną do czynu karę.
W naszym kraju jest inaczej. Naszych żołnierzy już skazano , już ukarano i to nim sąd wydał wyrok ostateczny i prawomocny.
Zginęli ludzie to fakt , niestety na wojnie to się zdarza.
Pytamy was " niezależne i obiektywne media". Czy jesteście i byliście obiektywni w tej sprawie? Żądamy odpowiedzi!!!
Zastanówcie się czy to co zrobiliście w sprawie Nangar Khel jest zgodne z waszym sumieniem i zawodem dziennikarza? .
Mamy nadzieje, że odpowiecie na nasze pytania!
Przyjaciele oskarżonych żołnierzy ! Administracja serwisu.
Wiktor (2009-05-26 11:40:58)
Nazwisko: Lis
Imię: Tomasz
Stanowisko: Naczelny Manipulator Kraju.
KoMar (2009-05-26 07:32:00)
Panie Redaktorze! Zapraszanie do programu takich ludzi z PiS-u, jak Mularczyk i K(l)empa jest kpiną z widzów! Ani jednego, ani drugiego nie da się słuchać. Kempa jest wstrętna, bezczelna , zajadła, jej koleś taki sam! Muł i klempa-dobrane towarzystwo. I ta ich klaka!! Żenada!!!
Wojt (2009-05-25 22:39:47)
Panie Tomasz błagam !!! pani Kępa się nie nadaje do występowania w telewizji. Ludzi tylko szlag trafia, że za nasze podatki takie osoby paplają bez sensu... koszmar
straszna jest ta pani dzisiaj z pisu (2009-05-25 22:35:35)
mam 20 lat i patrzac na nia i sluchajac jej mam dosc takich ludzi w polityce mam nadzieje ze nikt nie bedzie na nia glosowal pan z po bylo niezle ale jakanie sie nie przemawia za nim ... i na kogo tu glosowac .. pozatym wytykanie ludzia bledow z przeszlosci skreslilo te pania u mnie ...
Marcin (2009-05-25 22:35:18)
Bardzo proszę o nie zapraszanie do programu Pani Kępy- klępy, krzykliwej baby nie mającej nic do powiedzenia. Pozdrawiam.
luidżi (2009-04-21 19:07:03)
Zapraszać Kwaśniewskiego żeby komentował i oceniał pijacki wybryk kolejnego klauna-Palikota. Też mi autorytet, choć muszę przyznać, doświadczenie ma ogromne...
Alwinas (2009-04-20 22:25:13)
Panie Tomaszu! Dlaczego Pan w swoich programach pokazuje tylko połowę prawdy, czy też jedną jej stronę. Jest Pan zbyt inteligentnym człowiekiem, abym uwierzył, że postępuje Pan tak nieświadomie. Choćby dzisiaj - w sprawie alkoholizmu jako arbitra zaprasza Pan człowieka, który przecież tyle razy skompromitował się na tym polu. O co tu chodzi? I co gorsze, cały czas mówiąc o postkomunie nazywa ich Pan lewicą. Tak jakby np. PiS to nie była lewica. Dlaczego w swoich programach nie zada Pan pytania o kryteria, według których rozróżnia się prawicę od lewicy? I dlaczego, niby obiektywny dziennikarz lansuje w swoich programach śmiesznych polityków, a potem się dziwi, że oni ośmieszają nasz kraj - mam na myśli takich ludzi jak Palikot, Lepper, Napieralski. A nigdy nie dał Pan szansy politykom prawicy - choćby Janusz Korwin Mikke. Dlaczego ekspertami są dla Pana politycy, którzy popełnili gigantyczne pomyłki, a nie ci którzy ostrzegali przed tymi pomyłkami - vide JKM.
jahs (2009-04-13 15:35:38)
Ponawiam prośbę, by nie zapraszał Pan do programu Jacka Kurskiego. Jest w Polsce wystarczająco wielu innych polityków, którzy mogliby wesprzeć posła Girzyńskiego w jego obronie IPN-u. Tymczasem Kurski jest notorycznym oszczercą, który zanegował patriotyzm wszystkich Polaków z ziem wcielonych do III Rzeszy w 1939 r (tak należy tłumaczyć jego wypowiedź o genetycznym antypatriotyzmie Tuska). Nawet gdyby było to jego jedyne oszczerstwo - konsekwencją powinien być medialny bojkot.
kazimierz (2009-04-13 12:07:46)
Już nie mogę się doczekać następnego programu, żeby zobaczyć co wymyśli niby redaktor Lis, żeby się podchlebić platformie. Pana lizusostwo aż kłuje w oczy.
krzysztof (2009-04-13 12:03:39)
Tak. Goście programu p. Lisa są ustawiani, prawdopodobnie też opłacani żeby klaskali platformie.
wściekła (2009-03-22 10:12:48)
Do najbliższego programu ma być zaproszona Pni Ula.. "heroiczna kobieta i wspaniała matka" ha śmieszne ... jeżeli heroizm oznacza to, że ludzie czekają na wypłatę po swa trzy miesiące i nie mają z czego życ, to to rzeczywiście jest zabawne.. Ciężko jest sobie poradzić przez dwa miesiące za 890 zł ... a ona zachowuje się tak jakby te pieniadzę wcale nam sięn ie zależały...
Malgorzata Darwin (2009-03-07 19:59:31)
Panie Tomaszu, dziekuje za rozmowe z Krystyna Janda. Zawsze ja podziwialam, ale teraz jeszcze lepiej ja zrozumialam. Dziekuje.
paula (2009-02-24 09:19:27)
Pewnie, Rysiek ma racje najlepiej zaprosić gości z PO typu S.N.i snuć bajki jak to dziś żyje się lepiej a za PIS-u ceny w sklepach rosły .
narrator (2009-02-11 01:07:21)
jak Ty chcesz słuchać ciekawej dyskusji jak lis zajmuje sie pierdolami niewaznymi i wyciaga jakies bzudry ktore ktos kiedys powiedzial??? jaki jest w tym sens? Ciekawa dyskusja byłaby gdyby lis zadawal ciekawe pytania. a ze wspólczuciami sie zgodze-wspólczuje odcinka na ktorego prowadzenie nie bylo pomysłu ...owacje tez były zaskakujące ...zaskoczyły samego prowadzącego.
Rysiek.S (2009-02-10 14:43:48)
Błagam...nie zapraszajcie już tego J.Kaczyńskiego ze swoją świtą!Myślałem że posłucham ciekawej dyskusji ,a tu "kredki". Klakierzy pisu nie dawali nawet zadać pytania bez braw i owacji(Jarek chyba takie brawa ma na kasecie nagrane żeby w depresję nie wpadał). Współczuje panie Lis tamtego odcinka. Po pana wyrazie twarzy było widać ten niesmak..Ja proponuję zaprosić kogoś z ministerstwa obrony narodowej, kogoś z wywiadu, z wojska oraz CBŚ(np. Klich, gen.Petelicki, gen.Czempiński, "ktoś z CBŚ").Zrobić takie spotkanie autorytetów z urzędującym ministrem i szefem CBŚ na temat współpracy służb policji, wojska i wywiadu w kwestii szeroko rozumianego bezpieczeństwa narodowego. Aby mogli przedstawić zaniedbania/zaniechania i wskazać kierunek zmian.
AGav (2009-02-06 16:52:33)
Temat na program: nieprzemyślane reformy, a zwykły człowiek
I wcale nie chodzi mi o reformę emerytalną, czy reformę służby zdrowia. Chodzi mi o reformę Wojska Polskiego, jak odbija się ona na moim życiu (rocznik 1983, mężczyzna, kat. A), pomimo że z pozoru z wojskiem nie mam nic wspólnego.
1. Rok 2003, koniec szkoły średniej, myślałem o udaniu się na Wyższą Szkołę Oficerską wojsk lądowych, niestety okazuje się, że w wyniku planowanej reformy w MON, szkoły odwołują nabór, najbliższe kilka lat ? czyli plany muszę zmienić, decyduję się na studia ekonomiczne
2. Rok 2008, koniec studiowania ? a tu ciekawostka, w wyniku nie wiem czego, mój rocznik (i chyba jeden wcześniej) pomimo ukończenia studiów wyższych nie otrzymuje statusu przeniesienia do rezerwy ? skutek jest taki, że do grudnia 2008 (a był czerwiec) w każdej chwili mogę dostać wezwanie do poboru ? wielu moich kolegów zamiast szukać pracy, kombinuje gdzie by tu się zapisać na studia podyplomowe ? byle gdzie, najlepiej za darmo ? aby otrzymać odroczenie do grudnia, bo potem przecież już nie będą brali
3. Czerwiec ? grudzień 2008 ? co jakiś czas dochodzą do mnie informację, gdzie to po kogo się wojsko nie zgłosiło, pomimo że dyplom magistra już miał
4. 4 grudnia ? uff ? skoro nie przyszli to się już po mnie nie zgłoszą, można spokojnie sobie układać życie (kiedyś chciałem do wojska trafić, ale skoro raz mnie nie chcieli, to później już ja ich nie chciałem)
5. Koniec stycznie 2009 ? myślałem, że temat wojska jest zamknięty, planuje otrzymać dotację z urzędu pracy na założenie firmy, czytam warunki w Internecie ? UREGULOWANA SŁUŻBA WOJSKOWA ? eh myślę sobie, żaden problem, skoro poboru już nie będzie, to przecież jestem rezerwistą, szybki telefon do WKU kiedy i gdzie mogę się zgłosić po pieczątkę ? a tu BUM... nie wiedzą, brak im podstawy prawnej, mogę dzwonić nawet codziennie, nie ma i nie wiedzą kiedy będzie.
6. Luty 2009, mijają dwa tygodnie, znowu dzwonię, efekt rozmowy ten sam... lekka irytacja, bo przecież bez uregulowanej służby wojskowej facet to :
...i kredytu w banku nie dostanie (albo wcale albo bez poręczeń rodziny się nie obędzie, również tego z dotacjami od państwa Rodzina na swoim),
....i o pracę trudniej,
....o mojej dotacji na firmę nie wspomnę...
Zacząłem szukać rozwiązania, iskierka nadziei ze strony MON:
?Osoby korzystające z odroczenia na czas pobierania nauki, które stawały już do poboru, ale nie otrzymały kart powołania, będą automatycznie przenoszone do rezerwy, bez konieczności ponownego stawiania się do kwalifikacji wojskowej. Stanie się to na mocy art. 18 ust. 2 ustawy z dnia 9 stycznia 2009 r. o zmianie ustawy o powszechnym obowiązku obrony Rzeczypospolitej Polskiej oraz o zmianie niektórych innych ustaw. Ich status regulowała będzie więc ustawa.
W przypadku, gdy osobie przeniesionej do rezerwy niezbędne jest imienne zaświadczenie o przeniesieniu do rezerwy (np. w celu podjęcia pracy lub zaciągnięcia kredytu) - stosowne zaświadczenia wydaje właściwy komendant WKU.?
W WKU na pytanie, czy zamieszczone na stronie MON informacje to kłamstwo, otrzymałem informacje, że nie, TYLKO MIJAJĄ SIĘ Z PRAWDĄ.
Pozdrawiam
zaba-gd (2009-02-06 11:03:23)
1. opcje walutowe
- jeżeli firma zabezpieczała kursy rozsądnie - np. spodziewała się wpływu 1 mln
EUR w ciągu 6 miesięcy z tytułu kontraktu eksportowego i NA TYLE wykupiła
zabezpieczenie kursu - nie będzie miała problemu lub będzie miała mały problem.
Jeżeli uprawiała hazard i wykupiła opcje na np. 20 mln EUR - niech płaci bankowi
za chciwość , a nawet zbankrutuje. Managerowie, którzy tak działali -
odpowiedzialność karna za działanie na szkodę spółki - KSH i KK to przewidują!
- bank - liczy na super przychody z opcji - niech je ściągnie od firm, a jak
firmy zbankrutują - niech się wypcha sianem
- firma - niech się broni pozywając managerów banku i bank do sądu - za
naciąganie firmy na instrumenty finansowe, które są toksyczne i niebezpieczne
dla firmy
- PROPOZYCJA ROZWIĄZANIA:
-- "okrągły stół" zagrożonych firm, banków, obserwatorów zew. - ministerstwa,
NBP, dziennikarze, inni ?
-- anulować wszystkie kontrakty - dobrowolna rezygnacja obu stron - nikt nie ma
strat i zysków z tego tytułu, ale też nikt nie upada, nie tracimy miejsc pracy itd.
-- warunek - managerowie z obu stron, którzy dopuścili się takich toksycznych
działań - zakaz funkcji kierowniczych na ? 2 - 5 lat
2. interwencja państwa:
- dokapitalizowanie, ulgi dla banków oraz firm - itd. - nie zgadzam się, wezmą
wsparcie i dalej będą robić to samo
- Prokuratura (za wsparciem premiera, ministra sprawiedliwości, prezydenta) -
przejrzeć prawo gospodarcze i karne - zagrozić managerom - wycofajcie się z
opcji albo znajdziemy na was paragrafy, jak się nie dogadają sami
3.CZYNNIK SPOŁECZNY - ROLA DO SPEŁNIENIA (jak się nie dogadają)
--> upublicznić nazwy firm , banków, nazwiska managerów - "sprawców" - jeżeli
można opublikować listę "agentów" (Maciarewicz, Wildstein) to można firm i
banków - odważni dziennikarze - do roboty!
--> obywatele / firmy - OMIJAJMY te banki / firmy - wycofajmy lokaty,
likwidujmy rachunki prywatne i firmowe - WE WŁASNYM interesie - nas też za
chwilę mogą na coś naciągnąć i doprowadzić do strat, bankructwa
Niech mi ktoś udowodni, że tak nie można?
Proszę o opinie specjalistów - ekonomia, prawo
Bartek (2009-02-03 02:24:56)
Proponuje poruszyć tematy wazniejsze dla nas i calego swiata niz prywatne zycie Marcinkiewicza np teamt Obamy , ryzysu oraz kto za tym stoi i czy nie został wywołany specjalnie.
Polecam wpisac na youtube Człowiek stojącay za Barackiem Obamą
oraz przeczytac Hazardowe Gierki na bankier
Jezeli ktos ma jakies info na ten temat moj mail enviq3k@gmail.com
ala (2009-02-03 01:25:53)
Do Antosi: nietaktem to jest wp*nie się katofaszytów w każdą dziedzinę zycia prywatnego Polaków - od antykoncepcji poprzez związki homoseksualne po in vitro. A tym właśnie zajmował się człowiek-szmata przez praktycznie całą swoją polityczną karierę.
antosia (2009-02-02 22:56:08)
Uważam, że rozmowa z Panem Marcinkiewiczem o jego sytuacji rodzinnej była delikatnie rzecz ujmując nietaktem. Na miejscu Pana Marcinkiewicza powiedzialabym Panu Lisowi - "przyganiał kocioł garnkowi". I tyle w tym temacie.
ala (2009-02-02 22:35:12)
Panie Tomaszu, dlaczego promuje Pan człowieka-szmatę? Marcinkiewicz najpierw sprostytuował się jako polityk, teraz jako człowiek. Po aferze z rozwodem poważne media powinny go po prostu zbojkotować raz na zawsze. Jeżeli PO wciągnie go na swoje listy, tak jak zapowiada, strzeli sobie w stopę.
vitek (2009-01-31 23:07:00)
Nie mieszkam w polsce,nie za bardzo znam polskou gramatyke i nie mam pszystosowaney klawiatury do polskiego alfabetu,ale czuiesie polakiem i patriotem polski.Chcialem zreby po pszez ten program politycy odpowiedieli na kilka pytan!Dlaczego polacy: w Niemczeh,Stanah Zjednoczonyh,Anglii,Kazahstanu maiou podwuine obywatelstwo,a polacy z kresuw wshodnih nie maiou iakonsc kosc rzuconou przez swoiu Oiczyzne-karte polaka?Dlaczego my polacy z kresuw nie morzemy glosowac wyborah?A naj bardzij chcialbym uslyszec odpowiedzi od od pana premjera Donalda Tuska!
Bardzo prosze niech telewizja publiczna udzieli chociazrby diesienc minut temu tematowi.
TSkrystian (2009-01-27 13:59:18)
Panie Tomaszu.Mam wielkie zastrzeżenia co do doboru widzów siedzących w studiu. Byle jakaś osoba z PO powie zdanie - to już wszyscy się podniecają i ich oklaskują.Natomiast jak ktoś swoje zdanie wyrazi z PiS to już wielkie niezadowolenie. Pana sympatia do PO aż razi z daleka.
Proponowałbym zmienić nazwę programu na: "Tomasz Lis sławi PO i gnoi PiS na żywo".
TSkrystian (2009-01-27 13:56:23)
Panie Tomaszu.Mam wielkie zastrzeżenia co do doboru widzów siedzących w studiu. Byle jakaś osoba z PO powie zdanie - to już wszyscy się podniecają i ich oklaskują.Natomiast jak ktoś swoje zdanie wyrazi z PiS to już wielkie niezadowolenie. Pana sympatia do PO aż razi z daleka.
Proponowałbym zmienić nazwę programu na .
Wściekła (2009-01-27 08:27:40)
We wczorajszym programie ta pisowska swołocz pokazała swoje prawdziwe oblicze. Jeszcze trochę, a to kacze babsko pobiłoby się z p. Chlebowskim. O Putrze nie wypowiadam się, bo mi sie od razu nóż w kieszeni otwiera i wymiotuję!!!
lem (2009-01-26 22:44:33)
Dlaczego program p. zdominowali Palikot i Niesiołowski - chamscy zadymiarze Platformy. Potwierdza to fakt,że p. się z nimi uosabia. Dodatkowo ta klaka w studio całkowicie potwierdza manipulację. Apelujemy do władz TVP żeby zajęli się p. "technikami" dezinformacji słownej, pojęciowej i technicznej / ściszanie sily glosu dla opozycji, wzmacnianie siły głosu klaki/.
krzych (2009-01-26 22:30:30)
Chciałbym się dowiedzieć o kryterium w doborze publiczności. Ich reakcje dobitnie swiadczą o jawnej przynależności politycznej kreowanej przez pana. Pan jest wjątkowym sukinsynem i w normalnym kraju zamiast zarabiać powinieneś trafić (domyśl się gdzie). Niech Cię szlag trafi. Mam nadzieję, że się sprawdzi, bo to tak jak ktoś nieodpowiedni operuje śmiertelnie chorego i swoją niekompetencją doprowadza do śmierci. Twoja niezasłużenie zarobiona KASA (mam nadzieję) przyniesie ci nieszczęście.
jahs (2009-01-22 20:04:23)
Bardzo proszę nie zapraszać więcej Jacka Kurskiego - oszczercy, który znieważył wszystkich rdzennych mieszkańców Ziem Zachodnich.
Niedawno w artykule dla "Polityki" wyjaśniał Pan, dlaczego zaprasza "Palikota, Cymańskiego, Niesiołowskiego, Kurskiego". Rzecz w tym,że Palikot, Niesiołowski czy Cymański mówią ostro, można ich stylu nie akceptować, ale NIE OCZERNIAJĄ jak Kurski. Nie sądzę, że nie zauważył Pan tej różnicy.
leszek.j (2009-01-21 13:09:10)
Szanowny Panie Tomaszu, nie wiem jak inni widzowie chca byc traktowani ale ja prosze o powazniejsze traktowanie mnie jako widza programu ktory ma chyba wieksze ambicje publicystyczne. Powiem na temat doboru wystepujacych w Pana programie zaproszonych gosci. Czy Pan Kurski i Pan Niesiolowski moga cos wniesc do Panskiego programu? Przeciez to stek blazenstw w wykonaniu slabych komikow. To jak male dzieci a nie politycy. Ciagle te dziecinne argumenty, nie odpowiadanie na pytania tylko ferujacy swoje propagandowe hasla i wzajemne docinki. Kogo to obchodzi jesli mowi sie o problemie /jakims/ a odpowiedz jest- a ktos ,kiedys juz.., a wy to ,a wy to...Czy Oni/goscie/ traktujac widzow jak idiotow /swoimi wypowiedziami/ musza byc zapraszani? Czy to wynika z pewnej polityki TV.Jesli Tomasz Lis Na Zywo, to ma byc program z piaskownicy czy z wyzszej polki? cos wnoszacy w dla do naszego poziomu publicystyki. Zycze Panu Tomaszowi ciekawszych Gosci/ bo Tacy tez bywali/.
zz (2009-01-20 21:12:39)
Drogi, autostrady - postępowania prokuratorskie i sądowe = proszę spróbować wyjaśnić FENOMEN NIEMOŻNOŚCI (kto i jak sobie z tym poradzi ?)
Z jednej strony winni być fachowcy .
lem (2009-01-20 02:03:28)
Nie chcemy oglądać ludzi, którzy nic nie wnoszą do rzetelnej dyskusji merytorycznej. "Zadymiarze" tacy jak Niesiołowski, Palikot, Kalisz, nie powinni być zapraszani do tego programu. A przedewszystkim to p. LIS musi stać się obiektywnym dziennikarzem albo przenieść się do pracy w KABARECIE lub w CYRKU.
Karol (2009-01-19 19:10:30)
Panie Tomaszu, patrząc na szeroko rozumiane stosunki międzynarodowe i manipulację masami poprzez popkulturę oraz dezinformację lub jej brak bardzo zaburzamy zdrowy rozsądek społeczeństw.Ludzi myślących uważa się za niespełna rozumu albo od razu wiąże z partią albo innymi koligacjami. Nie wyławia się treści, karmimy się pudrem z twarzy prowadzących a politycy robią z siebie komediantów - ładny nam się teatrzyk zrobił.
Inny wątek który mnie ostatnio gryzie- Walki polityczne tuszują niedoskonałość systemów, moje przemyślenia w temacie kryzysu gazowego oraz postawy ONZ i USA w stosunku do Izraela burzą moje poczucie bezpieczeństwa oraz wiarygodność układu sił na świece, żyjemy w bondomani albo w mamiarni.
Któż sobie w dzisiejszym świecie wyobrazić może tłumy protestujących jak to było w latach komunizmu.Jak nas wygodnickich wyrobników chwiejnego kapitalizmu wygnać na ulice z proporcami, może hipermarketowy event sobotnio-niedzielnych świątyń durnoty by pomógł, Polska za 20,09 pln.
Anna (2009-01-06 11:41:33)
Drogi Panie Redaktorze,
Nie wiem jak można rozmawiać o in vitro bez obecności lekarza, który się tym zajmuje. W ten sposób sprowadza pan dyskusję na bardzo niski poziom i nie pokazuje żadnych danych ani faktów. Umie Pan zaprosić tylko do programu polityków i jedną dziewczynę borykającą się z tym problemem?
Czyżby za trudne było dla Pana poprowadzenie rzeczowej dyskusji i rozmowa o faktach a nie wyimaginowanych problemach kościoła??
I drogi Panie Lis, aby można było zbadać jakoś nasienia czy wreszcie podejść do inseminacji lub in vitro, konieczna jest masturbacja. A tej zabrania kościół.
W z Lublina (2009-01-06 00:00:49)
Dziennikarz mający wpływ na opinię publiczną powinien bardzo uważać na wygłaszane przez siebie opinie.To co robił Pan w rozmowie z Panem ministrem Ziobro woła o pomstę do nieba.Widać ,że zaczyna się Pan sprzedawać nowym prezesom.Szkoda ,że zabrakło Panu odwagi i kultury.
poli77 (2009-01-05 22:59:26)
Dlaczego Pan nie zaprosil lekarza ktory zajmuje sie in vitro? Mialby Pan w studiu pzynajmniej jedna osobe ktora orientuje sie w temacie zaplodnienia pozaustrojowego. Poziom dyskujsji dzisiaj byl naprawde zenujacy. Lekko rzucane slowa ktore nie maja zadnego pokrycia w rzeczywistosci.. kazdy lekarz (moze nie z PIS) natychmiast wyjasnilby nonsensownosc tych wypowiedzi. Oglada Pana program kilka milionow osob i co one dzisiaj z tego programu wyniosa??? Ze in vitro to straszna metoda dla ludzi ktorzy nie chca sie leczyc wspaniala metoda jaka jest naprotechnologia, i przy okazji morduja 20 innych swoich dzieci. Nie mial w studiu Pan nikogo kto moglby ksiedzu rzeczowo wyjasnic na czym polega blad w jego mysleniu.. Gratuluje poziomu programu..
Zdzich (2009-01-05 22:45:31)
Bardzo pięknie wypowiada się pan Ziobro. Tego człowieka bardzo cenię i uważam, za jednego z najporządniejszych polityków, a pan panie Lis zawsze nieobiektywny , stronniczy i nierzetelny jak zwykle.
Danuta (2009-01-02 23:50:07)
Program na wysokim poziomie.Brawo za kulture slowa!!!
Danuta (2009-01-02 23:48:31)
Program na wysokim poziomie.Brawo za kulture SLOWA
ekonomist (2008-12-15 20:07:18)
po co promujesz balcerowicza . co chcesz żeby wrócił spowrotem na ministra finansów.
jestem z młodych prywaciarzy lat89-94. dla mnie teraz w wieku 50 lat balcerowicz , po wyciągnięciu wniosków to żaden AS ani nawet profesor ekonomi , przeciez on w tamtych latach nie panował nad tym co zrobił.
coś może mu wyszło lecz ilu ludzi pochował. broń Ci Boże takiego ekonomist
w tak trudnych chwilach i jego opinie i doractwa . niech sam przejdzie
na pomostówkę i się nie odzywa po co on w Tvp lub gdzie kolwiek.
Wcześniej wzorował się na gospodarce USA teraz jak nie wyszło będzie
wzorował na gospodarce CHIN. NIE LUBIĘ GOŚCIA BO SKRZYWDZIŁ WIELU LUDZI
PRZEZ SWOJĄ NIEKOMPETENCJĘ . LEPIEJ NIECH WYKŁADA TO CO UMIE CZYLI EKONOMIĘ SOCJALIZMU NA KTÓREJ DOROBIŁ SIĘ PROFESURY.CZEŚĆ LIS TY PODLIZUCHU.
ekonomist (2008-12-15 20:07:17)
po co promujesz balcerowicza . co chcesz żeby wrócił spowrotem na ministra finansów.
jestem z młodych prywaciarzy lat89-94. dla mnie teraz w wieku 50 lat balcerowicz , po wyciągnięciu wniosków to żaden AS ani nawet profesor ekonomi , przeciez on w tamtych latach nie panował nad tym co zrobił.
coś może mu wyszło lecz ilu ludzi pochował. broń Ci Boże takiego ekonomist
w tak trudnych chwilach i jego opinie i doractwa . niech sam przejdzie
na pomostówkę i się nie odzywa po co on w Tvp lub gdzie kolwiek.
Wcześniej wzorował się na gospodarce USA teraz jak nie wyszło będzie
wzorował na gospodarce CHIN. NIE LUBIĘ GOŚCIA BO SKRZYWDZIŁ WIELU LUDZI
PRZEZ SWOJĄ NIEKOMPETENCJĘ . LEPIEJ NIECH WYKŁADA TO CO UMIE CZYLI EKONOMIĘ SOCJALIZMU NA KTÓREJ DOROBIŁ SIĘ PROFESURY.CZEŚĆ LIS TY PODLIZUCHU.
kaka (2008-12-10 00:12:47)
Szanowny Panie Redaktorze.
Zachęcam do poruszenia tematu proponowanej przez MEN reformy programowej
w naszych szkołach. Sprawy dotyczą milionów najmłodszych Polaków.
Jako wieloletni praktyk w organizacji oświaty mogę wykazać, że propozycje MEN są polityczne a nawet szkodliwe i wniosą niewiele dobrego do polskich szkół. Przykładowo:
- nie jest prawdą, że w przyszłości rodzice będą decydowali czy ich dziecko w wieku 6 lat ma iśc do szkoły,
- nastąpi znaczący spadek poziomu wykształcenia (może autorzy pragną aby młody Polak jedynie potrafił przeczytać instrukcję, obsłużyć komputer i ewentualnie porozumiał się w j. obcym),
- kto tym razem zarobi na nowych podrecznikach?
- propozycje zawierają ukryty pomysł likwidacji gimnazjum (czemu nie mówi się o tym otwarcie?),
- bzdurne twierdzenie, że obecne szkoły powtarzają te same treści (czy mówią to prawdziwi fachowcy?), itp.
Oświacie potrzebny jest spokój a nie kolejne zamieszanie!
Trzeba wprowadzać zmiany w naszych szkołach gdyż są one dalekie od ideału.
Należy to jednak robić w oparciu o to co w nich pozytywne a nie wprowadzać kolejne "niby reformy", które przyniosą wiele złego.
Ps. Informacja tylko dla autorów programu!
Jestem dyrektorem dużego gimnazjum. Nie jestem zwolennikiem żadnej ekipy politycznej. Widzę jedynie zagrożenie jakie niesie kolejne zamieszanie w szkołach i dlatego uważam, że warto podjąć publiczną dyskusję w tej sprawie.
Jeśli moje sugestje Was zainteresowały to proszę o kontakt:kk61@op.pl
robert (2008-12-09 10:11:51)
Szanowny Panie Tomku. Oglądając Pana programy ( nie tylko w TVP )odniosłem wrażenie, że jest Pan dziennikarzem niezależnym. Czy jest możliwe, aby jednym z tematów Pana programu była Kościelna Komisja Majątkowa, wokól której jest tyle kontrowersji, a zarazem jest to temat sprytnie unikany?? Interesuje mnie historia powołania komisji, zakres jej działania, podstawy prawne działania ( czy zgodne sa z polskim prawem, konstytucją i prawem europejskim ),ile oddano ziemi kościołowi, dlaczego odbywa się to bez wiedzy i udziału organów samorządowych , na których to terenach leżą przekazywane majątki, bez możliwości pierwokupu przez organy samorządowe. Uważam, że jest to temat bardzo istotny ze względu na społeczny charakter problemu. Przekazywanie ziemi moim zdaniem jest niezgodne z zasadami sprawiedliwości społecznej, gdyż wiele osób fizycznych utraciło swoje majątki po roku 1945, a zwrot tych majątków odbywa się bardzo opornie. W przeciwieństwie do majątków kościoła,który jest zwracany w zasadzie wdowolnym wskazanym miejscu przez kościółbez uszanowania praw innych osób,a odzyskane tereny są bardzo szybko sprzedawane zaraz po ich pozyskaniu. Mam tylko obawy, czy obecny zarząd telewizji pozwoli się Panu zająć tym problemem.
Jarek (2008-12-04 16:26:39)
Bardzo bysmy prosili aby Pan zaprosil do programu kompetenta osobe z ministerstwa finansow w celu poinformowania widzow o wydatkach z budzetu na kosciol wPolsce.(z naszych podatkow).Bardzo ciekawa byla by dyskusja o zwrotach majatku Kosciolowi.Caly czas dziala potajemnie Komisja Rzadowa wspolnie z Przedstawicielami Episkopatu.Osoby fizyczne nie maja szans,albo musza latami walczyc o zwrot majatku zabranego przez komunistyczne wladze.Koscol ma zwracane wszystko na pniu, a w wielu przypadkach majatki te,sprzedaje z wielokrotnym zyskiem.Czy Pan rowniez bedzie sie bal podjac temat? Przecierz Komuna juz nam nie grozi.Pozdrawiamy
Łukasz (2008-11-25 00:11:17)
Panie Tomku, dziękuję za poruszanie w Pana programie kwestii homoseksualizmu, oczywiście poruszanie jej w sposób zdrowy.
Pozwolę sobie na osobistą refleksję... myślę, jeśli spojrzeć na moje życie wstecz i to, co (mam nadzieję) przede mną, widzę wtedy 1/4 goryczy,
a reszta to poczucie wyjątkowości drogi jaką moim osobistym przykładem przecieram. Wierzę, że te proporcje nie zmienią się w przyszłości na niekorzyść, ale też nie mam złudzeń, co do sielanki.
Mam 22 lata, swoje ambicje, osobowość, mój idealizm i gdzieś na którymś miejscu - mój homoseksualizm. On (o ironio) spowodował właśnie idealizm zamiast goryczy. Życzę tego innym homoseksualistom. Ja doświadczyłem ze strony mojego otoczenia dużo akceptacji i otwartości. Mój coming out był szokiem, ale też pozwolił zrewidować relacje i umocnić więzi z bliskimi, przyjaciółmi, znajomymi... Chyba faktycznie łatwiej myśleć, że nie ma homofobii. To tylko pojęcie, za którym maluje się rzeczywista ignorancja, albo po prostu brak osobistego przestawania w swoim życiu z paloną wiedźmą (czyt. gejem). Ja otworzyłem już oczy wielu osobom, a pewnie będzie ich o wiele, wiele więcej. Oby!
To taka moja historia, którą chciałem się z Panem i Wami podzielić.
Pozdrawiam
"wykwit cywilizacji śmierci" hehe
po prostu Łukasz
zielonogórzanin (2008-11-24 23:00:11)
Panie Tomaszu,
Chętnie oglądałem Pana programy, ale dziś zniżył Pan loty. Każda minuta emitowanego programu jest taka droga, a Pan nam rozmowę z homoseksualistami zafundował. Czyżby misja TV promowała dewiacje seksualne? Wolałbym raczej usłyszeć o istotnych problemach dotyczących polskiej rodziny. Czuję niesmak... Pozdrawiam
Tomek (2008-11-24 10:20:36)
Panie Tomku, wolałbym nie widzieć w TV "pary" homosexualistów. Nie bede tego uzasadniał bo po prostu nie widzę takiej potrzeby. Niech ich Pan pogoni ze studia i po sprawie,
pozdrawiam
PS - tak w ogóle to fajny program.
mareksik (2008-11-18 10:13:15)
Panie Tomku więcej wysiłku w poszukiwaniu gości do programu. Para Olechowski - Kowal bardzo mi się podobała, wreszcie nie było jatki. Pozdrawiam
Ava (2008-11-11 08:58:22)
w programie powinno być więcej takich gości jak pan Petru. Pan Cymański stał się już zupełnie nie do strawienia - koniecznie chce przejąć rolę powadzącego. Prawdę w sprawie PIS/pomostówki powiedział (i odpowiednio zagłosował) pan Dorn. On może już mówić prawdę.
pustelnik1@tlen.pl (2008-11-10 22:47:19)
Pan Petru to strzał w 10. Gratuluje ponownego zaproszenia go do programu, rzeczowe i konktetne wypowiedzi, potrafi on w przystępny sposób wytłumaczyć rzeczy o których większość społeczeństwa nawet nie ma pojecia a wypowiada się coraz częściej
woj (2008-11-06 10:26:30)
Zamiast zapowiedzi pana lisa po poniedziałkowych wiadomościach był taetr TV - Golgota wrocławska- już sam nie wiem gdzie wystepował gość programu.
Ognian (2008-11-05 23:23:36)
Chciałbym bardzo podziekować Panu Lisowi za odcinek z Michnikiem. Wielkim zaskoczeniem dla mnie było, że w jednym z nielicznych programów w telewizji które czasem oglądam, zamiast grupki przekrzykujących się nawzajem polityków w fotelu zsiadł jeden człowiek, ale za to mający znacznie więcej od nich do powiedzenia. Rozmowa w pełni kulturalna, co działało jak balsam, miałem co prawda nadzieje na dogłebniejsze i bardziej wyczerpujące drażenie niektórych tematów, ale i tak nie mam powodów do narzeekań. Opinie typu "Michnik wdeptał Lisa w ziemie" są głupawe, bo nie byla to walka na ringu, tylko kulturalna rozmowa. Chciałbym, żeby program częściej przybierał taką formułe z jedną czy dwoma rozsądnymi i kulturalnymi osobami, niekonicznie klasy Michnika oczywiście. Chętnie bym np zobaczył i posłuchał Dariusza Rosatiego, z prawicy posła Gowinaa także Bartoszewskiego. Pozdrawiam
27.10.2008 Emerytka (2008-10-27 23:28:01)
z dzisiejszego programu przyswoilam sobie jedno wielkie klamstwo: że poelęgniarka zatrudniona w szpitalu państwowym zarabia 900 zl.m-cznie a zatrudniona w szpitalu prywatnym zarabia o 1000 do 1500 zl mniej, gdzie tu sens,gdzie logika? Jak można pleść takie banialuki.Jeżeli wg wypowiedzi przedstawicielki pielęgniarek ,biorocej udzial w dzisiejszym programie ,pielęgniarki w szpitalach prywatnych zarabiają o tyle mnie to ja się pytam ile naprawdę zarabiają pilegniarki w szpitalach państwowych?
Kociara49@interia.pl (2008-10-27 22:49:23)
Panie Lis czekam zawsze na Pana program, ponieważ jestem osobą politykującą i lubie publicystykę,ale to co zobaczyłam w ostatnim programie to jest poprostu skandal. Oświadczam,że jeśli jeszcze raz zobaczę w Pana programie tego chama Niesiołowskiego to przysięgam,że będzie to ostatni Pana program ,który obejrzałam i myślę ,że tysiące inteligentnych ludzi ma takie same odczucia
anna (2008-10-22 20:05:45)
Józiek, zastanów się co piszesz. Tomasz Lis to najlepszy polski dziennikarz
joziek (2008-10-22 20:05:12)
Lis to kiepski prowadzący
andzia129 (2008-10-13 19:17:08)
Brakowało mi jakiegokolwiek głosu w sprawie tegorocznego, bulwersującego egzaminu na aplikacje prawnicze. Jestem jedna z "ofiar" ministra Ćwiąkalskiego. Z miłą chęcią posłuchałabym co nasz ów "mega uczciwy ", rozszerzający dostęp do zawodów prawniczych nawiasem mój były profesor, wykładowca prawa karnego ma do powiedzenia w programie na żywo. Byłoby to bardzo ekscytujące zwłaszcza w konfrontacji np. ze Zbigniewem Ziobro.
skog (2008-09-25 16:19:06)
Panie Tomaszu w ostatnim programie odnośnie KRUSU brakowało mnie RPO albo jego przedstawiciela, który jest autorem wniosku do TK odnośnie niezgodności KRUS z Konstytucją. Bo jeśli ktoś kiedyś coś zrobi z KRUS to nie politycy a TK. Natomiast podobało mnie sie zaproszenie nie tylko polityków lecz także eksperta. Mariusz Chudzik
Mania (2008-09-23 11:23:05)
Panie Tomaszu! Dlaczego zaprasza Pan do studia to LPR-owskie, nawiedzone indywiduum, tego kleszego przydupasa, Orzechowskiego? We wczorajszym programie ten obleśny typ czuł się jak ryba w wodzie! Dlaczego nie odbierał mu Pan głosu, aby pozostali rozmówcy mogli się również wypowiedzieć?Jestem zniesmaczona wczorajszym programem(przez tego oszołoma!!!)
pustelnik1@tlen.pl (2008-09-22 22:32:21)
GRATULUJE zaproszenia do programu głównego ekonoma bankowego, który nadał dyskusji profesjonalizmu, nie mówił tandet jak robili to inni, tylko wypowiadał się rzeczowo i na temat. Taki człowiek-specjalista powinien być w każdym odcinku.
pozdrawiam
Eryk (2008-09-15 23:40:48)
I szkoda, że dyskusja dotyczyła polityki a nie rzeczywistego problemu. Warto może zając się problemem niskiego poziomu świadomości w społeczeństwie, szkolenia dla nauczycieli i pedagogów by potrafili rozpoznawać po symptomach, że mają do czynienia z dziećmi molestowanymi, oraz tym, że w Polsce cały czas brak terapeutów, którzy potrafią z nadużyciami pracować.
Max (2008-09-15 23:37:23)
Szkoda, że pan redaktor nie poinformował, że trzy wypowiadające się osoby, ofiary nadużyć w dzieciństwie to członkowie i założyciele Stowarzyszenia Pomocy Dorosłym Ofiarom Nadużyć w Dzieciństwie KONIEC MILCZENIA.
kecaj (2008-09-15 23:22:37)
Ja tez o tym Gizynskim.. Panie Tomku, prosze do dyskusji spolecznych nie zapraszac klaunow z PIS. Wiekszosc wypowiedzi zenujaca i nie na miejscu. Szkoda, ze nie udalo sie Panu tego zastopowac. Kilka ciekawych watkow zgaslo pod naporem politycznej gierki i ringowej przepychanki. Ech... zlosc bierze!
ozzy (2008-09-15 22:48:47)
Ja mam uwagę i pytanie co do dzisiejszego programu o pedofilii. Pytanie moje brzmi : Na czyj artykuł o kazirodztwie (zniesieniu karania) powoływał się Giżyński i czy ktoś wie gdzie można ten artykuł przeczytać. Uwaga dotyczy braku autorytetu z dziedziny prawa w studio... Troche jednak śmieszy jak ludzie który nie mają pojęcia o prawie mówią na co prawo pozwala a na co nie pozwala... Mysle ,że profesorowie Zoll i Safian wiedzą lepiej niż poseł Gowin ...
pustelnik1@tlen.pl (2008-09-09 19:40:17)
część druga, (czyli to z majdanem) to by lepiej pasowało do programu 'Sędzia Anna Maria Wesołowska' a nie do Pańskiego... Ta część nie miała żadnego sensu, dyskusja prowadziła donikąd... A to posumowanie napewno nie w Pańskim stylu... Mógł przynajmniej Pan to finiszować tekstem 'Mimo iż Policja w naszym kraju cieszy się ogólnym szacunkiem to zdarzają się precedensowe sytuacje, które powinny zostać precedensowymi. Dlatego czy obecnie młody policjant wychodzący po półrocznej szkole, jest w pełni gotów dbać o dobro obywatela? i tu zwracam się do Pana rzecznika policji'
W ogóle dla mnie, to było robione tak na siłę, by usprawiedliwić piłkarzy, a policjanci byli po to żeby być, bo nie mieli okazji się wypowiedzieć, a zresztą nie mieli co powiedzieć bo co oni mogą wiedzieć co tam się zdarzyło? Oni mogą ogólnie o problemie rozmawiać a nie o danej sytuacji o której też wiedzą z gazet. Lepiej było by zaprosić tych dwóch, a bynajmniej jednego, który w tej prewencji uczestniczył i mógł odeprzeć zarzuty.
Mam nadzieje że ten temat i styl był precedensem, i że kolejne odcinki będą w pańskim stylu. Czyli wiadomo dokąd zmierza dyskusja, a Pan nie bawi się w śledczego czy prokuratora tylko jest pan dziennikarzem który prowadzi debatę na wysokim poziomie.
pozdrawiam i życzę wielu sukcesów
Jakub (2008-09-09 12:48:33)
Podzielam zdanie Pani Joanny odnośnie ?znamienitych? gości wczorajszego programu (konkretnie z drugiej jego części). Tabloidyzacja mediów jest faktem i nadal pogłębia się w zastraszającym tempie. Jest popyt to jest i podaż Potem można rzecz jasna obierać rolę mentora i krytykować opinię publiczną za jej zaaferowanie sprawami błahymi a brak zainteresowania zagadnieniami ważnymi. Na szczęście jest wolność wyboru i nie zamierzam sprawdzać w przyszłości, czy gośćmi programu będzie Jola Rutowicz, zespół Boys czy hydraulik, który pogryzł psa. Co z ta Polską powinno być też pytaniem o kondycję jej mediów.
kasia1 (2008-09-08 23:21:44)
Panie Tomaszu jak by była gwiazdka to bym chciała żeby poleciała do sejmu i powiedziała że wstd mieszkać w takim państwie co nie dba o obywatela , może według naszych polityków dba ale jak usłyszałam że sukcesem roku 2008 jest wydłużenie wieku emerytalnego to myślałam że z pracy wyjdę i nie wróce może przydałby sie program polityk kontra szary człowiek taki pracujący na etacie życzę Panu sukcesów i jeżeli będe odbierała program zagranicą to popatrzę spokojnym sercem wyjeżdżam z tąd i nie wracam.I nawet Pan TUSK mnie nie przekona że3 jest lepiej bo nie jest.
Joanna (2008-09-08 22:40:08)
Nie sądziłam, że przy tak skomplikowanej sytuacji w kraju Tomasz Lis będzie się zajmował takimi tematami jak akcja Majdana i jego kumpli. Powinien to zostawić innym, bo chyba nie zamierza konkurować z "Super Ekspressem" czy "Super Wizjerem". Ocenę słuszności postepowania policji należy zostawić prokuraturze. A takie rozstrząsanie tematu na wizji jest tylko przyzwoleniem na podważenie autorytetu policji. W taki właśnie sposób nasza policja nigdy nie zdobędzie statusu, jaki mają funkcjonariusze np. w Anglii, a co za tym idzie cały czas nie jesteśmy bezpieczni i nie mamy szans na to. Gówniażerja została zrównana do poziomu funkcjonariuszy państwowych. Nie lubię urzędasów, ale to co teraz się dzieje na wizji uważam za WSTYD!!!!
asas (2008-09-08 22:19:09)
Witam w nowym sezonie Panie Tomaszu. Nie wiem czy przez wakacje poczytał Pan uwagi internautów czy nie. Pisałem na forum 5 i 6 maja 08 odnośnie nudnych gości i programów=tematów. Na szczęscie teraz jest dużo, dużo lepiej.
Troszkę igrzysk nikomu nie zaszkodzi [poza gladiatorami;)] Więcej ludzi z klasą byłego prezydenta. Mało Kurskiego itp. nudnych gości, którzy wiadomo, że powiedzą dokładnie odwrotną rzecz niż w poprzedniej wypowiedzi przeciwnika z PO. Jeśli mogę zasugerować to proszę zapraszać polityków typu: Zdrojewski-rewelacyjnie i celnie mówi, Dorn-znów wrócił do dawnej formy i nie przesadza z tekstami, Pawlak-super riposty, może troszkę Andrew Leppera-ciekawe jak tam praca w terenie, Giertycha się kręci troszkę po stacjach więc jego wystarczy. Można by spróbować zaprosić Ojca Dyrektora. Mogło by być ciekawie, choć wiem że to trudne, wręcz mission impossible. Jednak lud doceni trud;) Pozdrawiam i życzę więcej ciekawych gości i tematów no i kogoś kto zmobilizuje do czytania uwag na forum, bo może to być ciekawe i szybkie łącze z czarnym ludem który akurat tak jak Pan nie kupuje wszystkiego
Mika (2008-09-02 08:06:06)
Po wczorajszym programie nabrałam pewności,że TVP to telewizja pisowska!Dlaczego w programie brało udział aż 2 pisowców? Poza tym mam uwagi co do wyboru rozmówców. Kurski i Brudziński to dwie najgorsze pisowskie szuje, których spokojnie słuchać się nie da.Zbulwersowana też byłam słowotokiem tych odrażających kreatur, którzy nie dopuścili do głosu pozostałych rozmówców!
dred (2008-08-11 02:47:52)
domyslam sie ze zapraszane przez pana przypadki kliniczne z na szczescie nieistniejacych ligi polskich rodzin i samoobrony podnosza panu ogladalnosc ale osobiscie wolalbym ich juz nie ogladac tymbardziej sluchac ich wywodow. sprobujmy wszyscy o nich zapomniec jakby ich nigdy nie bylo.
tomcio (2008-06-24 19:14:11)
Do wczorajszego programu pan Lis zaprosił tylko Tuska, żeby nie zniszczyć i nie zaszkodzić wizerunkowi koledze- Donkowi.
Zastanawiam się, dlaczego nie padło pytanie odnośnie spapranej akcji ABW za, które odpowiada nasz dobrze obeznany komputerowiec Donald. Panie Tomaszu robił pan wszystko, aby pana pupil dobrze wypadł. Niestety mnie i moich znajomych Tusk nie złapie już na kłamstwa, które wciąż wygłasza.Lepiej niech się weżmie do roboty, bo jeszcze nic nie zrobił.Jedynie, co potrafi robić to krytykować poprzedników.Wstydzę się za taki rząd.Szkoda, że pan nie zapytał wczoraj swojego kolegi, ile kosztują ziemniaki, gaz, prąd i benzyna.
widz (2008-06-23 20:14:39)
Dlaczego dzisiaj zaproszony jest tylko TUSK??? i nikt z opozycji, który by ureqalnił wszystkie wygórowane wypowiedzi Tuska, który pewni powtórzy słowa Niesiołowksiego, ze najwiekszy sukces rzadu to wysokie poparcie.... zadnych reform, nic sie nie robi dla państwa... tego LIS na pewno nie wytknie Tuskowi, a szkoda...
Nina Gruca (2008-06-10 13:22:28)
No właśnie - co z tym Lisem? Zatracił obiektywizm? Jego goście to polityczne śmieci. Dyskusje? To pyskówki, nad którymi p.Tomasz nie umie zapanować. Zniżył się do poziomu Rynkowskiego z TVN-24. Oczekiwałabym merytorycznych debat z udziałem profesjonalistów, ludzi nauki i bisnesu. Przecież stać Pana na to. No właśnie - "Co z tym Lisem?"
młoda mama (2008-06-09 21:53:46)
mam pytanie dlaczego sie zajmujecie bzdurami takimi jak klapsy na opamietanie zamiast morderstwami za ktore sie nie siedzi za kratkami inni zabijaja dzieci pozucaja a i takim ludzia nic nie jest a matka jak da np. klapsa na opamietanie dziecku w pupe to bedzie karana za to badz co gorsza pujdzie siedziec za kratkami i jeszcze sie dziecko odbieze takiej matce to jest sprawiedliwosć???matka ktora sie meczy z dzieckiem bo jest rozpieszczone i nie daje sobie z dzieckiem rady dziecko robi co chce matka nie moze zareagowac bo nie wolno dac klapsa a dziecko zrobi sobie krzywde bedzie plakac ktos zadzwoni na policje matka bedzie znowu miała nieprzyjemnosci ludzie ktorzy zabraniaja dac klapsa to nie wiem czy ma jakis kontakt z dzieckiem i nie wiem czy wiedza urzednicy jak dziecko reaguje na slowo niewolno ( dziecko sie śmieje z tego słowa )
Anna (2008-06-09 21:16:07)
Pan Lis powinien zająć się sprawami ważnymi dla zwykłych szarych ludzi a nie odbieraniem obywatelstwa Podolskiemu i Kloze
Cyprian (2008-05-22 00:31:20)
Ciekawym tematem, według mnie, mógłaby być rozmowa na temat wyborów w Stanach Zjednoczonych. 'Najmniej demokratyczne wybory' jak podała kiedyś jedna z gazet.. coś w tym jednak jest... ok. 300 milionów ludzi w dość dużym stopniu decyduje o losie Świata przez następne 4 lata.. Kampania wyborcza zbliża się do końca, ale myślę, że Polacy tak naprawdę niewiele wiedzą o kandydatach i konsekwencjach jakie płyną, szczególnie te uwzględniające relację z Polską, ze zmiany urzędującego prezydenta i najprawdopodobniej partii, z której wywodzi się Prezydent.
Poza tym kto inny z polskich dziennikarzy rozumie sytuację w wyborach w Stanach Zjednoczonych jak Pan, czy Piotr Kraśko.
Pozdrawiam
pustelnik1@tlen.pl (2008-05-11 21:16:01)
Propozycja na temat w Pańskim programie:
Proponowałbym zrobić konfrontacje dotyczącą podziału środków unijnych!
Bo jak wiemy wstrzymano rozpatrywanie wniosków z powodu iż polskie prawo nie jest zgodne z unijnym. Posłowie mają zamiar zająć się nowelizacją dopiero w wrześniu! Co opóźni realizacje projektów o rok! Albo pieniądze przejdą z wiatrem! Polscy przedsiębiorcy wiązali spore nadzieje na rozwój, wyłożyli pieniądze na projekty a tu tak ich urządzili posłowie. I to według mnie powinien być temat opinii publicznej, by zmotywować naszych posłów do działania w tym zakresie bo te środki przepadną jak ich nie rozdzielimy!
asas (2008-05-06 00:07:11)
Tak nawiasem-Pan Tomasz mógłby spróbować poczytać uwagi na FORUM i czasem coś skomentować. Nie jest ich wiele i trochę mnie to dziwi, ale każda z nich jest cenna, bo ktoś zadał sobie trud odszukania strony, forum i podzielenia się swoimi uwagami i z pewnością było to z powodu symapatii bądź antypatii. Grunt by program się rozwijał.
P.S.
Nie każdy internauta to erotoman. Niektórzy nawet bywają magistrami. Ja jestem jednym i drugim i dobrze mi z tym ;) pozdrawiam
asas (2008-05-05 23:58:02)
Bardzo lubiłem Pana program w Polsacie. W TVP przyznaję, że niby podobny ale coś jest nie tak.
- goście (wydaje mi się, że mniej ciekawi)
- tematy (również-aborcja to powszechny i zastępczy temat od X-lat. Niech się go Pan nie podejmuje, bo on nie interesuje ludzi tak bardzo jak może się wydawać politykom próbującym na tym zbić kapitał)
- studio i atmosfera (pompa TVP nie zna granic, generalnie dno-w POLSACIE było bardziej kameralnie, żywsza publika bo i goście potrafili coś powiedzieć)
Generalnie chciałbym aby gośćmi nie byli tak interesująco, rzeczowo i szybko mówiący ludzie jak MR.PRESIDENT, bo nie daję rady tego oglądać.
Więcej Niesiołowskiego, Senyszyn, Dorn może Lepper i niech leje się krew;)
pozdrawiam i mam nadzieję, że niedługo się rozkręci (proszę nie wierzyć statystyce, bo TVP z zasady ma większą oglądalność niż stacje komercyjne, ale oglądalność nie świadczy o jej jakości
Dolphiness (2008-04-29 14:16:55)
Dziękuję.
PS. Jak dla mnie całkiem estetycznie, przy zachowaniu specyfiki osobowości gości. Ode mnie ma Pan "pass" na poziomie elity ;-) i nieustanne wsparcie. Sama do troski o Polskę wrócę, gdy okaże się, że jest tu i dla takich jak ja miejsce, nie w sensie przestrzeni fizycznej, ale możliwości działania, np. pracy. Dziś usłyszałam w radiu, że Wawel ma pierwsze miejsce wśród muzeów - bardzo dobra przepływowość czy przepustowość, nie znam się na tym. Zastanawiam się, czy ma to jakikolwiek związek z faktem, że panie z obsługi dużo lepiej niż kilka miesięcy temu mówią po angielsku. Pewnie nie ma, zważywszy na fakt, że Wawel zyskuje na prestiżu, a ja tracę. A taka sobie wolna uwaga z mojej duchowej emigracji.
Pozdrawiam ciepło i zyczę dalszych sukcesów!
LIs cwaniak (2008-04-27 22:56:33)
Z tym że , w momencie legalnej aborcji nie było tak, że każda(y) para , zamiast stosować antykoncepcje, to chodzi na skrobanki tak jak często to robią afro-amerykanki ze slamsów ,które zaliczają średnio po 5-8 skrobanek w swoim życiu ! Trzeba powiedzieć jasno-Jeśli facet ,,zalicza wpadki '' to jest cieniasem!!! I niech sam płaci za swoje błędy i ponosi konsekwencję swoich czynów,a nie że wysyła od razu kobietę na skrobak do jakiegoś konowała i nie ważne czy to legalne czy nie !!!....I Moim zdaniem 95% za niechciane ciąże ponoszą winne męskie cieniasy!.Więc może abstrakując od antykoncepcji która ma chronić przed chorobami, może należałoby w edukacji sexualnej podjąć temat u młodych mężczyzn jakiegoś kontrolowania uświadamiania od strony ,,technicznej '' siebie podczas stosunków, a nie że tylko sie pokaże 16 latkowi na lekcji prezerwatywę .Może jakieś techniki należy omawiać też.? nie wiem ..głos oddaje specjalistom...:))))
pustelnik1@tlen.pl (2008-04-27 21:37:29)
bardzo podobały mi się te liczby które Pan podał. Dzięki temu można sobie bardziej uświadomić range problemu. To słowo 'DZISIAJ' wykryto u xx osób raka, 'DZISIAJ' umrze xx na raka! 'DZISIAJ' dokonano xx aborcji!
Takie dane przydałyby się częściej...
klawisz (2008-04-14 22:10:11)
dlaczego nikt nie zaprosił nikogo, kto mógłby powiedzieć jak wygląda praca funkcjonariuszy SW??? skąd ta liczba telefonów komórkowych??? program oczerniający SW bez prawa do obrony
Racjonalna Prawica (2008-04-08 23:49:52)
Dbając o pluralizm w polskich mediach konieczne jest, aby w programie "Tomasz Lis na żywo" zagościł jako dyskutant prof. Jerzy Robert Nowak. Skrajną nie utcziwością jest to, aby w programie przedstawiać jego wypowiedzi bez zgody autora. Filmowanie zapewne odbyło się z ukrytej kamery. Niewątpliwe porgram był robiony pod tezę, a fragment jego wypowiedzi był de facto sądem kapturowym nad profesorem. W naszej cywylizacji łacińskiej wpierw trzeba udowodnić winę a nie wydawać wyroków w formie ad hoc. Brakiem profesjonalzmu w końcu jest stronniczość jaka "kipiała" z pana strony - słynne już "A może miał powiedzieć jeszcze Zabić Żyda". To chyba nie wymaga komentarza. Panie redaktorze Lis stawiam publicznie pytanie. Skoro, uważa pan, że prof. Nowak jest antysemitą to proszę podać jeden dosłownie jeden merytoryczny argument, który by tą śmiałą tezę potwierdził. W przeciwnym razie jest pan redaktor ( przykor mi to stwierdzać) manipulatorem. Choć osobiście jestem za wolnością słowa to przypominam, że w naszej rzeczywistości karnej (niestety) podchodzi do pod paragraf o zniesławienie vide casus Giertych vs Kuroń. Trochę przykro patrzeć jak z niezależnego dodajmy dobrego dziennikarza zmienia się pan w de facto ekspozyturę "Gazety Wyborczej"
Wobec powyższego apeluję o zaproszenie prof. Nowaka do programu "Tomasz Lis na żywo". W ten sposób zamażę pan redaktor przynajmniej w jakimś stopniu żenadę jaką był ostatni odcinek pańskiego programu.
Pozdrawiam
pustelnik1@tlen.pl (2008-04-08 14:24:13)
Bardzo podobali mi się w ostatnim odcinku szczególnie dwaj goście tj. Pan Szymon i ten były dominikanin. Umieli jasno sprecyzować odpowiedzi, nie pływali tylko twardo stali na ziemi. Co do księdza prałata Jankowskiego to wyglądał jak papież ale to szczegół :) ma on jakieś skrajne poglądy, ale OK takich też trzeba, ale skąd wytrzasnął Pan tego dur*ia z PiS? przecież on gadał nie od rzeczy, próbował zaciekle bronić czegoś co pogrążał w wypowiedziach, których sensu nawet samemu nie rozumie. A co do ostatniego gościa to nie potrafił on bronić swojego zdania.
Reasumując:
W kolejnym odcinku poświęconemu kościołowi chciałbym zobaczyć Pana Szymona, byłego dominikanina oraz jakiś dwóch sensownych gości, którzy potrafią dyskutować.
Nina szwedka (2008-04-07 22:24:54)
Ambicje programu i cel super! Niestety powazne dyskusje koncza sie ze wzgledu uczestnikow o bardzo niskim intelektualnym i socialnym standarcie.Unas taki fenomen nazywamy "Polski sejm" Moze szybki kurs retoryki przed programem przyczyni sie do cywilizowanej dyskusji.
maja (2008-04-07 22:14:15)
I am disappointed that no women were invited. There were no women a couple of weeks ago either. This is very remiss of POlish television.
WujekDobraRada.pl (2008-04-07 17:10:37)
Panlis nie potrafi dobrać gości, bo w jego żenująco wąskim światopoglądzie nie mieści się LEWICA, CENTRUM i PRAWICA, a jedynie LEWICA POBOŻNA (PiS, LPR), LEWICA LAICKA (PO, PD) i LEWICA (SLD i ich odmiany). Dlatego w ostatnim programie o traktacie tworzącym Unię Europejską wystąpiły dwie partie PRO-EUROPEJSKIE... Dyskusja była że ho, ho...
Wanda (2008-04-05 14:29:16)
Gdyby zaprosić pana Waldemara Łysiaka, wreszczie zabrałby glos ktoś, kto się prawdy nie boi!
qwer (2008-04-03 20:48:22)
Przydałoby się żeby zaprosił Pan kogoś z UPR, np. JKM, Popielę lub Michalkiewicza
panie Tomaszu (2008-04-03 19:48:40)
prosze chociaz raz zaprosic pana Popiele, lub kogos z UPR.
dlaczego pan omija ta partie?
Dolphiness (2008-04-02 23:56:33)
Jestem bardzo zadowolona z obecności w programie pana Palikota. Sądzę, że powienien prowadzić warsztaty z samokontroli, bo ja bym pewnie nie w czasie mszy, ale po niej do księdza poszła i powiedziała mu co myślę. Ważne jednak, że powiedział publicznie, co się w NIEKTÓRYCH kościołach dzieje. Tyle że z tego nic nie wynika.
Wracam do sprawy mi szczególnie bliskiej. Panie Tomaszu, TYBET...
I niechże Pan zaprosi tego Mikke. A także przemyśli kwestię zaangażowania moderatora. Nawet jeśli moje posty nie będą przechodzić. Bo tu się powoli robi coś na kształt śmietnika i spluwaczki.
Ateusz (2008-04-02 21:54:50)
Szanowni Państwo !
Nadmieniam tylko, iż wykonałem serię zrzutów ekranowych programem SnagIt, więc krętactwo zostało udokumentowane. Niedługo prześlę panu Mikkemu.
Pozdrawiam
terez (2008-04-02 15:52:57)
odnosnie tematu homoseksualistów juz się wypowiadałam tyle,że rozmówcy w tym programie nieodpowiedni. Dlaczego nie zaproszono pana Niesiołowskiego , kktórego wszędzie pełno czy ma wiedzę na temat czy nie, przeważnie nie . Akurat na ten program by się nadawał, ale wiadomo ,że jest przeciwnikiem więc Go nie zaproszono , ale zaproszono pana Palikota, bo ten lubi afery a przeciez o to w takich programach chodzi.Dlaczego do takich programów na widownię zaprasza się przeważnie ludzi młodych którzy przyklaskują pojedyncze,bezsensowne słowa wyrwane z kontekstu.Żenujące jest takie zachowanie ,świadczy to o braku wiedzy z historii,braku wartości. Przykładem na to była dyskusja dotycząca ziem poniemieckich, wypowiadały się na ten temat osoby których to nie dotyczy i to WIELCY politycy jak pan Olechowski, jedynie pan Kurski wie w czym rzecz, ale oczywiście widownia standardowo go wysmiała i to właśnie jest żenada.
terez (2008-04-02 15:52:53)
odnosnie tematu homoseksualistów juz się wypowiadałam tyle,że rozmówcy w tym programie nieodpowiedni. Dlaczego nie zaproszono pana Niesiołowskiego , kktórego wszędzie pełno czy ma wiedzę na temat czy nie, przeważnie nie . Akurat na ten program by się nadawał, ale wiadomo ,że jest przeciwnikiem więc Go nie zaproszono , ale zaproszono pana Palikota, bo ten lubi afery a przeciez o to w takich programach chodzi.Dlaczego do takich programów na widownię zaprasza się przeważnie ludzi młodych którzy przyklaskują pojedyncze,bezsensowne słowa wyrwane z kontekstu.Żenujące jest takie zachowanie ,świadczy to o braku wiedzy z historii,braku wartości. Przykładem na to była dyskusja dotycząca ziem poniemieckich, wypowiadały się na ten temat osoby których to nie dotyczy i to WIELCY politycy jak pan Olechowski, jedynie pan Kurski wie w czym rzecz, ale oczywiście widownia standardowo go wysmiała i to właśnie jest żenada.
Dolphiness (2008-03-20 20:28:12)
Panie Tomaszu, TYBET!!!
pustelnik1@tlen.pl (2008-03-18 12:54:59)
Gratuluje doboru gości a szczególnie dobór księdza, rzadko spotyka się duchownego w telewizji który umiałby tak jasno i zrozumiale rozmawiać na temat grzechów kościoła.
Obiektywna (2008-03-17 23:12:13)
Marzy mi się nareszcie,że Polska jest wolna i nie panuje cenzura,niestety jest to tylko marzenie,chciałabym nareszcie w otwartej dyskusji z klerem zobaczyć red.naczelnego Tygodnika Fakty i Mity Pana Romana Kotlińskiego,bardzo szanuję tego człowieka za jego mądrość,bezstronność,otwartość umysłu, w cotygodniowych komentarzach naczelnego świetnie i celnie opisuje,analizuje i prorokuje rzeczywistość.Dlaczego Ci ludzie są zepchnięci na margines,dlaczego wobec nich stosuje się cenzurę medialną,chociaż bardzo boli polaków rozpanoszenie się kleru w kraju,dusi ich również konkordat,nie mamy rzetelnej informacji od wszystkich mediów,czasami jak ukradną temat od Faktów i Mitów to zabłyszczą na jeden dzień i znowu spokój.Kiedy to się zmieni ,że tacy dziennikarze jak Pan Roman Kotliński też będzie zapraszny do telewizji publicznej i komercyjnej??????A może panowie dziennikarze i publicyści brylujący w mediach boją się Pana Kotlińskiego i dlatego robią wszystko aby cenzura medialna ,trwała jak najdłużej.??????
Alex (2008-03-11 11:12:20)
1. Dobór gości - tym razem fatalny - nie zaproszono pomawianej osoby. Tchórzostwo?
2. Poruszane tematy - rozpoczęto od pomówień. Lis + Gowin pomawiali jak z nut. Nie dali możliwości wypowiedzenia się pomawianej osobie bądź osobie reprezentującej pomawiany Kościół.
3. Trzeci odcinek najbardziej szyderczy i nieobiektywny
Konserwatysta (2008-03-10 22:40:58)
Goście - PO lub lewica, jest jeszcze - na szczęście - inna Polska. Obiecuję nie oglądać programu, szkoda czasu.
Dolphiness (2008-03-10 22:35:50)
W kwestii doboru gości, jeśli ma to prowadzić do konfrontacji, oponenci muszą być równi realnie, nie życzeniowo. Dlatego uważam, że konfrontacja z zeszłego tygodnia była zbyt ostra (z panem Kurskim może podyskutować pani Senyszyn, np.), dziś zbyt łagodna (jeśli kobiety chcą, by kobieta była partnerem, to powinna dyskutować z mężczyznami i kobietami), choć prezentacja kobiet o różnych światopoglądach ciekawa. Tylko że to tworzy mały babski światek.
Podoba mi się pomysł młodego prawicowca dotyczący spraw ideowych. Zgadzam się, że emocja to wymóg rynku, jednak mój wymóg to postawienie na intelekt. Tylko nie wiem, czy to się podoba, podskórnie czuję, że myślenie wciąż boli.
Mnie wciąż nieco drażni to zamknięcie wszelkich programów w kontekście polskim, a jeśli chodzi o świat, przypominamy sobie o nim tylko w czasie wyborów lub tragedii.
Ciekawe rzeczy dzieją się w Bhutanie - król dobrowolnie oddaje władzę w imię krzewienia demokracji. To wspaniały temat, tym bardziej, że przy okazji zupełnie inny wymiar uzyskuje np. kwestia praw człowieka w kontekście buddyzmu. Bo z jednej strony mamy Tybet (potworne zaniedbanie ze strony dziennikarzy), a z drugiej problem Nepalczyków w Bhutanie. Nie sądzę, by polskie społeczeństwo było w stanie masowo rozważać takie kwestie, jednak elicie (z dużym przymrużeniem oka!!!) też się coś od telewizji publicznej należy, bo w komercyjnej na tematy bardziej wyrafinowane zupełnie nie ma co liczyć - to się nie sprzeda.
A jakie będzie społeczeństwo, jeśli ktoś nie podniesie mu poprzeczki?
Niezdolne do myślenia.
młody prawicowiec (2008-03-07 19:18:22)
Należy postawić na emocję - wymóg rynku. Więc zalecam przedstawić w programie zderzenie dwóch światów politycznych. Np. Sierakowski kontra Wierzejski. Jeśli chodzi o dobór tematów to należy postawić raczej na sprawy ideowe, a nie polityczne, gdyż materia polityczna staję się poprzez poprawność polityczną papką dodajmy oklepaną papką dla grzecznych dzieci. Której podświadomie dużo osób ma dosyć. Natomiast sprawy ideowe mogły by na prawdę zinteresować publiczność. Np. istota nacjonalizmu, albo ku czemu zmierza krytyka polityczna?, kto wygra rząd dusz za 20,30 lat? etc..
Mimo, że ja mam poglądy prawicowe (liberalizm ekon., konserwatyzm spol., wolnośc jedn., wierność kościołowi rzymsko-katolickiemu). to lubię pana Lisa i szanuję, więc powodzenia!.
PS troszkę więcej obiektywizmu, a będzie profesjonalnie na 100 %
grr z fra (2008-03-05 20:28:48)
jak bym byl prowadzacym to na teze o tym, iz pan marcinkiewicz jest "mezem stanu" (co jest z gruntu zabawna koncepcja) i byl super premierem, zareagowalbym tak:
"a moze ma pan taka opinie bo nie byl pan premierem dlugo i nie zdazyl podpasc wyborcom? i czy nie bylo tez tak, ze jako czlowiek z drugiego szeregu, coby nie powiedziec znikad, nie musial pan zabiegac o poparcie wyborcow obiecujac cuda jak donald tusk?" :-)
reasumujac, pan marcinkiewicz nie musial obiecywac gruszek na wierzbie bo byl wybrany przez dwoch kaczynskich i ich swite a nie przez milony wyborcow jak donald tusk... taka drobna roznica :-)
pozdrawiam,
grr z fra
Alex (2008-03-04 19:18:10)
1. Dobór gości - całkiem całkiem...
2. Poruszane tematy - jaki by nie był to promocja PO. Życzyłbym sobie więcej poważnych tematów a nie wychwalania Tuska.
3. Poza tym: zbędne sondaże, z których i tak nic nie wynika. Widownia zbyt głośna. Lepsze programy gdy goście mogą się zmierzyć "face to face".
en passant (2008-03-04 12:15:50)
Żeby nie było nieporozumień: od Pana Lisa oczekiwałem, że będzie wolny od potrzeby dowartościowywania się w dość pospolity sposób: drogą niewybrednego deprecjonowania swych interlokutorów.
W psychologii teoria gier o sumie zerowej mówi:
Dokop swemu przciwnikowi za 100 punktów, to urośniesz sam o 100 punktów.
Suma wyniesie "zero".
en passant (2008-03-04 12:08:25)
"Ale my jesteśmy paskudnym narodem..."
Zgadza się! Nawet ci, którzy są na świeczniku, obnażają swoją prawdziwą naturę na wizji, gdy tracą nad soba kontrolę. I pokazują swoje EGO.
Stachu - brawo brawo brawo (2008-03-03 22:32:20)
Ale my jesteśmy paskudnym narodem. Człowiek robi dobrą robotę, a nasza zazdrość i zawiść może spowodować, że zniszczymy człowieka. Jeśli nie podoba Ci się (dotyczy tych, co krytykują) Lis to jedź do telewizji i pokaż jak to się robi. Myślę, że nawet gęby byś nie otworzył a o myśleniu nie wspomnę. Tomek Lis gość z klasą, z Rosjaninem pogada i Anglikiem a ty, co tak krytykujesz iloma językami władasz?
Tomcio (2008-03-03 22:20:40)
Panie Tomaszu jest pan żałosny, tak samo i widzowie, którzy biorą udział w pana programach. Podsumowując jaki prowadzący taka publiczność.Program prowadzony przez pana jest wielkim niewypałem mediów publicznych.Jest pan stronniczy.
miki (2008-03-03 22:05:11)
Hmmm... "Tomasz Lis na żywo" a połowa programów z puszki. Śmieszne. Może to ta misja? Panie Tomaszu, po pdopsianiu kontraktu z TVP w wywiadzie dla Wyborczej powiedział Pan, że Urbański robi dobrą telewizję. Jak widac poglądy zmienia Pan od podpisanych kontraktów. Szkoda. A do tego podczas dzisiejszego programu za bardzo bronił pan telewizji publiczne, a media świerkają o zmianach w "Wiadomościach". Hmmm... czyżby na tym polegała obiektywności w TVP? Żałosne. Ceniłem Pana, ale niestety... sa granice, których nie mozna przekraczac.
robson (2008-03-03 21:22:08)
Popieram tutaj moich przedmówców, jednak oprócz tematów politycznych poruszyłbym temat sportu. Moim zdaniem w programie powinien pojawić się temat transmisji meczów Polskiej Reprezentacji w ME. Jak wiemy, mecze mają być zakodowane i pokazane przez konkurencyjną stację. Ważna jest również dyskusja na temat Euro 2012 i działalności rządów, poprzedniego i obecnego, co robi się w tej sprawie po otrzymaniu żółtej kartki od Platiniego.
MaT (2008-03-03 19:46:46)
Konfrontacje najważniejszych polityków. FACE to FACE. Niech wszyscy usłyszą jakie mają propozycję, jakie kontargumenty etc. - Tego właśnie mi (i nie tylko) brakowało.
lesnik (2008-02-29 20:51:35)
Brakowało mi konfrontacji miedzy gośćmi ciekawie byłoby zobaczyć między soba na żywo Marcinkiewicza i Kaczyńskiego oj działoby sie działo może kiedyś sie to uda Trzymam kciuki za cały program i Telewizje publiczną
Administrator (2008-02-29 15:45:48)
Czy macie jakieś uwagi i sugestie odnośnie doboru gości i poruszanych tematów?
Wybierz stronę:
Uwaga: Komentarze niezgodne z prawem i dobrymi obyczajami oraz noszące znamione spamu reklamowego będą usuwane przez moderatora. Twórcy serwisu nie ponoszą odpowiedzialności za treści zamieszczone w komentarzach.